uGo Fen 2.0 je dron určený pre menej náročných používateľov, alebo pre tých, ktorí do sveta dronov ešte len  vstupujú. Dron uGo Fen 2.0 ponúka veľa zábavy a má mnoho praktických funkcií, ktoré uľahčujú ovládanie a učia pilota dron ovládať.  Priebeh letu je možné zaznamenať pomocou vstavanej kamery VGA na pamäťovú kartu a tešiť sa z neopakovateľných videozáberov a fotografií. Dron má niekoľko užitočných funkcií, medzi ktoré patrí najmä automatické udržiavanie letovej hladiny a automatický vzlet a pristátie. Tieto funkcie uľahčujú ovládanie a dron je preto vhodný aj pre pilotov-začiatočníkov.

Dron uGo Fen 2.0 vie vykonávať niekoľko rôznych trikov, ako napríklad preklápanie a rotáciu o 360 stupňov. Vďaka svojim menším rozmerom a chráničom vrtúľ je vhodný na lietanie nielen vonku, ale aj v uzavretom priestore, alebo väčšej miestnosti. Na otvorenom priestranstve je jeho dosah do 60 metrov. Medzi ďalšie funkcie patrí: automatický návrat v smere štartovej pozície, obrátený režim, 3 rýchlostné režimy (max. 5 m/s), alebo núdzové vypnutie motora. Integrovaná VGA kamera umožňuje zhotovovať videa, alebo atraktívne fotografie z vtáčej perspektívy.

Dron je pripravený vyštartovať ihneď po rozbalení, vyžaduje iba pripojenie batérie. Tento model je vybavený dobíjacou batériou 300 mAh, čo postačuje na 7 – 10 minút letu. Batériu je možné dobíjať pomocou pribaleného USB kábla. Súčasťou balenia je taktiež ergonomický ovládač v tvare gamepadu. Ovládač je napájaný tromi batériami AAA (nie sú súčasťou balenia).

Dostupnosť a cena

Dron uGo Fen 2.0 je dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena je 37 EUR vrátane DPH.

Značky: