Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový rok je v plnom prúde, čo znamená, že prichádza obdobie skúšok aj pre väčšinu novoročných predsavzatí.

Ak ste odhodlaní dosiahnuť svoje ciele aj po tom, čo prvotná motivácia vyprchá, je dobré siahnuť po šikovných mobilných aplikáciách. V posledných rokoch zaznamenali značný progres, hlavne pokiaľ ide o presnosť a konzistentnosť zobrazovaných údajov, a nielen to – niektoré z nich dokážu čiastočne nahradiť aj osobného trénera. Netreba však zabúdať na to, že dôležitá je nielen motivácia, ale najmä disciplína.

V súčasnosti je k dispozícii stále viac a viac aplikácií zameraných na zdravie a fitness. Vďaka rastúcemu záujmu o zdravý životný štýl predstavuje mnoho z nich revolúciu v tom, ako vnímame fitness a wellbeing. Vybrali sme pre vás sedem skvelých športových a wellness aplikácií pre smartfóny a nositeľné zariadenia, ktoré si stiahnete z obchodu AppGallery, tretieho najväčšieho obchodu s aplikáciami na svete.

Používanie aplikácie pre zdravie je efektívnym spôsobom, ako si stanoviť športové ciele a sledovať svoj progres a výsledky. Štúdia publikovaná spoločnosťou Accenture ukazuje, že 43% ľudí, ktorí používajú digitálne pomôcky pri starostlivosti o zdravie, zvýšilo svoj záujem o prevenciu a niečo viac ako tretina (34 %) lepšie pochopila, čo ovplyvňuje ich zdravie. Styčným softvérovým bodom pre všetky nositeľné zariadenia, ale aj smartfóny je aplikácia Zdravie (Huawei Health). Tá dokáže komplexne monitorovať zdravie používateľov a analyzovať údaje, získané z pripojených zariadení. Na základe získaných dát tiež dokáže navrhnúť mnohé personalizované odporúčania, ako zlepšiť váš progres.

Existujú však aj mnohé iné aplikácie, ktoré sa sústreďujú či už na šport, psychickú pohodu alebo dokonca čistotu ovzdušia. Vyberáme také, ktoré vám pomôžu nielen s plnením novoročných predsavzatí súvisiacich so zdravím, ale celkovo dokážu zlepšiť kvalitu života. Všetky z nich nájdete pohodlne vo v obchode s aplikáciami AppGallery.

Ak chcete žiť zdravšie tým, že schudnete, budovať si svalovú hmotu alebo sa chcete zdravšie stravovať, pomôže vám v tom appka Yazio. Víťaz ankety Editor’s Choice AppGallery za najlepšiu aplikáciu pre zdravie v AppGallery za rok 2022 patrí medzi najúspešnejšie nástroje, ktoré pomáhajú sledovať progres pri chudnutí, a zároveň motivujú k zdravému životnému štýlu.

Pravidelný tréning a cvičenie ide oveľa ľahšie, ak máte poruke tú správnu aplikáciu. Jednou z nich je aj Adidas Running: Sports Tracker – aplikácia so vstavaným GPS sledovaním, ktorá dokáže viac než len sledovať vaše trasy. Získate prístup k rôznym športom, ktoré ste možno nikdy neskúsili, a objavíte tak nové záľuby. Aplikácia ponúka na výber zo športov ako je beh, turistika, cyklistika, joga a ďalšie. Tiež pomáha udržiavať disciplínu a prehľad o tom, koľko a kedy ste prebehli a spálili, pretože zaznamenáva minúty, míle a spálené kalórie, a poskytuje zaujímavé štatistiky. Vďaka pravidelným výzvam a virtuálnym pretekom je jednoduchšie zachovať si motiváciu a aplikácia vám bude pripomínať, že sa máte hýbať.

Ak to myslíte s cvičením naozaj vážne, rozhodne by nemala vašej pozornosti uniknúť ani aplikácia Fitify, za ktorou stoja českí tvorcovia. Fitify kombinuje spätnú väzbu od používateľov po každom tréningu s cvičením založeným na umelej inteligencii a optimalizuje tak výsledky každého používateľa. S jej pomocou si každý majiteľ podporovaného mobilného či nositeľného zariadenia môže vytvoriť vlastný tréningový plán pre domáce cvičenie.

Databáza aplikácie obsahuje viac ako 900 cvičení a aktuálne pomáha cvičiť viac ako 10 miliónom používateľov vo viac ako 170 krajinách. Aplikácia je dostupná aj v slovenčine, a veľkou výhodou je aj priama podpora nositeľnými zariadeniami Huawei.

Študenti a zaneprázdnení pracujúci dospelí často čelia problémom, ako je sociálna izolácia a stres. Štúdia Huawei AppGallery v spolupráci so Stress Management Society z roku 2021 vo Veľkej Británii odhalila, že viac ako tri štvrtiny populácie (78 %) od marca 2020 používajú na odbúranie stresu alebo motiváciu práve technológie, pričom 94 % z nich tvrdí, že smart asistenti mali vplyv na zlepšenie ich mentálneho zdravia a psychickej pohody.

S ohľadom na túto skutočnosť odporúčame aplikáciu, ktorá vám pomôže efektívne zvládať stres. Reč je o Headspace, ktorá obsahuje stovky riadených meditácií pre dospelých aj deti a dokonca sa môže pochváliť vlastnou reláciou na platforme Netflix.

Zostaňte v špičkovej kondícii, aby ste mohli vykonávať svoje cvičebné rutiny tým, že sa postaráte o svoj spánok a kvalitný odpočinok. Calm, aplikácia odporúčaná špičkovými psychológmi a odborníkmi, je skvelá aplikácia na zlepšenie duševného zdravia, či kontrolu spánku a meditáciu. Zažite menej stresu a úzkosti a doprajte si pokojnejší spánok. V aplikácii nájdete množstvo príbehov o spánku, dychových programov, kurzov a nechýba ani relaxačná hudba. Môžete si dokonca vybrať zo série meditácií, určených špecificky pre rôzne potreby.

Predtým, ako sa vydáte na večerný beh do parku, alebo ak uprednostňujete cvičenie vonku, je dobré sa najprv uistiť, či je kvalita vzduchu dostatočne dobrá. V obdobiach s horšou kvalitou ovzdušia je vhodné obmedziť cvičenie vonku, pretože zvýšené hladiny škodlivín môžu ovplyvniť dýchanie a v horších prípadoch dokonca spôsobiť zdravotné problémy. Z tohto dôvodu vznikla napríklad appka Airly, ktorá uľahčuje sledovanie kvality ovzdušia a efektívne pomáha pri optimalizácii vášho cvičebného harmonogramu. Aplikácia je intuitívna, ľahko sa používa a čo je dôležitejšie – zobrazuje presné údaje o kvalite ovzdušia vrátane úrovne znečistenia vo vašom okolí.

Značky: