Samsung UE55JU6872U predstavuje 55-palcový (138 cm) televízor s vysokým rozlíšením, ktorý však nie je zakrivený. Existuje skupina ľudí, ktorí si želajú práve takúto kombináciu a riešenie teda existuje. Je pritom celkom veľa programov, kde sa viac oplatí plochý displej, na filmy je však výhodnejšia zakrivená obrazovka. Operačným systémom je Tizen, televízor využíva nový systém SmartTV.

SamsungU55JS_vyd5_nowat

Tento televízor má elektrický odber 85 W (energetická trieda A+), poskytuje veľmi dobrý obraz a pripojenie má na 4 HDMI porty a 3 USB porty. Vo výbave je terestriálny tuner (analógový aj digitálny) a tiež satelitný tuner s konektorom na kódovaciu kartu. Ďalej je tu Wi-Fi aj sieťové pripojenie na internet. Využiť môžete aj optický výstup zvuku a pripojenie slúchadiel. Existuje aj možnosť pripojenia analógových výstupov cez porty RCA.

SamsungU55JS-2_vyd5_nowat

Na zobrazenie obrazu využíva technológiu Nano Crystal Colour so živými farbami. Rám je kovový a tenký, oblúkový stojan je v tvare T. S technológiou Auto Contrast Enhancer televízor používa rôzne úrovne vylepšenia kontrastu na rôzne oblasti a objekty na obrazovke. Využiť môžete aj športový režim, výkon zabudovaných reproduktorov je 20 W.

Pri testovaní sme ocenili nový systém SmartTV, ktorý nijako nezavadzia pri bežnom sledovaní a ľahko sa používa. Zobrazenie obrazu na tomto televízore je veľmi kvalitné a  na televízor sme si hneď zvykli.

Cena: 1449 EUR
Zapožičal: Samsung

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.