Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 získali najvyššie hodnotenie v jubilejnom 50. teste letných pneumatík autoklubu ADAC[1].

Testovací vodiči ich popisujú ako „nesmierne dobre vyvážené“, čo znamená, že sa správajú predvídateľne a dávajú vodičom sebaistotu pri jazde za všetkých možných podmienok. Najlepšie boli hodnotené aj v kritériu opotrebovania behúňa a patrili medzi najlepšie pri hodnotení účinnosti.

Kritériá testu po novom zahŕňajú aj hodnotenie „ekologickej vyváženosti“, ktoré sa na celkovom skóre podieľa 30 percentami. Je súčasťou bloku kritérií „bezpečnosť jazdy“.

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 pomáhajú vodičom dôjsť ďalej a zároveň im poskytujú vysokú úroveň výkonnosti, vrátane štítkovej hodnoty A priľnavosti na mokrom povrchu. Ponúkajú o pôsobivých 50 percent dlhší kilometrový výkon než ich predchádzajúce generácie2 a o 20 percent dlhšie ako najbližšie umiestnené konkurenčné testované pneumatiky3. EfficientGrip Performance 2 sú vybavené najnovšími technológiami značky Goodyear pre lepšie brzdné vlastnosti na mokrom povrchu a stabilitu na suchom povrchu.

Sonia Leneveu, riaditeľka marketingu osobných pneumatík Goodyear v Európe, uviedla: „Sme veľmi hrdí na to, že pneumatiky EfficientGrip Performance 2 získali najvyššie hodnotenie práve v teste ADAC ’50 rokov – 50 pneumatík‘. Ide o jeden z najkomplexnejších testov v celom odvetví pneumatík a umiestnenie na jeho prvom mieste je dôkazom neúnavnej práce všetkých zamestnancov spoločnosti Goodyear, ktorej výsledkom je skutočne špičkový produkt.“


[1] ADAC 50 Jahre, 50 Reifen test letných pneumatík. Február 2023. Testovacie vozidlo: Volkswagen Golf 8. Rozmer: 205/55 R16. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/sommerreifen/

2 Interný odhad. V porovnaní s predchádzajúcim modelom EfficientGrip Performance. Rozmer: 205/55 R16 91V; Vozidlo: Volkswagen Golf 7 °. Lokalita: verejné cesty v Luxembursku a Francúzsku.

3 320 %/11 000 kilometrov dlhší kilometrový výkon ako v ďalších, v teste najlepšie hodnotených konkurenčných pneumatík. Kilometrový nájazd (do dosiahnutia zákonného limitu opotrebovania behúňa) v porovnaní so štyrmi najnovšími konkurenčnými pneumatikami v segmente letných vysoko výkonných pneumatík (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Testy vykonala spoločnosť TÜV SÜD Product Service GmbH v novembri 2019 na objednávku spoločnosti Goodyear. Testovaný rozmer: 205/55R16 91V. Testovacie vozidlo: Volkswagen Golf Mk7. Lokalita: verejné cesty v strednom Nemecku. Číslo správy: 713171748. Celá správa je k dispozícii na odkaze: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html.

Značky: