Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tri dni, počas ktorých bolo možné nechať si doviezť tovar zadarmo kamkoľvek, využili Slováci naplno. Dohromady ušetrili na poštovnom až 134 580 € a uskutočnili 38 100 objednávok. Špeciálnu akciu využili najviac pri kúpe elektroniky a bielej techniky.

Letné Dni dopravy zdarma trvali od pondelka 20. augusta 12:00 hod. do stredy 22. augusta 23:59 hod. Podľa údajov nákupného radcu Heureka je zrejmé, že Slováci uvítali možnosť nakúpiť si počas horúcich letných dní z pohodlia domova či dovolenky.

Na výber mali široký sortiment z ponuky 300 e-shopov, ktoré sa do akcie zapojili. Priemerná cena objednáky slovenského zákazníka bola 62 €. Na obrate zapojených obchodov sa to odzrkadlilo ako 2 377 000 €.

Takmer 50 % Slovákov využilo bezplatnú dopravu najmä na objednávky elektroniky a bielej techniky. Nasledovali ich nákupy doplnkov do domu a záhrady, oblečenia, detského tovaru a športových výrobkov.

„Uskutočniť Dni dopravy zdarma aj v lete sa ukázalo ako dobrý nápad. Slováci stále radi využijú výhodné akcie a nemusieť sa v letnom období o nič starať, je pre nich určite príjemný benefit. Podľa výsledkov vieme, že projekt vítajú aj mnohé e-shopy a už teraz sa tešíme na pokračovanie pred Vianocami,“ dopĺňa manažér zákazníckeho servisu Heureka.sk Jan Kriegel.

Značky: