Aby ste si našli modelku, ktorá pripomína vašu obľúbenú herečku či tajnú lásku.

Portál s tzv. „webcam modelkami pre dospelých predstavil novú funkciu a tou je technológia rozpoznávania obrazu. Novinka má podľa prevádzkovateľov webu pomôcť používateľom v hľadaní modelky, ktorá sa podobá na ich tajnú lásku, obľúbenú herečku alebo hocikoho, koho fotografiu pošlú na analýzu.

Stránka neuvádza, akú technológiu pre tento účel používa, ale podľa portálu TechCrunch ide o API od Microsoftu. Na tom nie je nič šokujúce. Výrobca systému Windows ponúka viacero svojich nástrojov vývojárom, ktorí tak môžu získať prístup k umelej inteligencii so schopnosťou rozpoznávať obraz. Služba je bezplatná pre 30 tisíc analýz mesačne, za každých ďalších 1000 použití si Microsoft účtujte 1,50 dolára. S touto technológiou od Microsoftu sme sa stretli aj v prípade webu, ktorý na základe fotky odhadne váš vek.

Podľa portálu TechCrunch však používanie tejto technológie na webcam stránke neprináša príliš presné výsledky. Je to dané najmä obmedzeným portfóliom modeliek. Bez ohľadu na to, prevádzkovatelia webu pre dospelých nemajú pocit, že by bolo využitie nástroja na rozpoznávanie obrazu nevhodné, úchylné alebo nebezpečné.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Vyzeráte staro alebo mlado? Webová stránka vám povie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit