Chýb môže byť niekoľko, poďme postupne na ne. Dodávame, že s jednou nič nespravíte.

Na podcasty má každý svoju aplikáciu, či je to Spotify, Google Podcasty alebo napríklad Podbean. Jednou z ciest, ako si zabezpečiť bezproblémové počúvanie, je stiahnuť si epizódy do zariadenia. A tu sa môže objaviť prvý problém.

TIP: Vypočujte si naše podcasty Dotyk na technologické témy ľudskou a vtipnou rečou.

Pomalé sťahovanie

S týmto ste sa už možno stretli a stáva sa to v čase vypublikovania novej epizódy na vašom podcastovom kanále. Pokus o stiahnutie buď skončí chybou alebo sa zobrazuje príliš dlhý čas. Môže ísť o desiatky minút až jednotky hodín hoci samotná epizóda má len 20 minút.

Bohužiaľ toto je kritická záležitosť, s ktorou nemáte čo vymyslieť. Je to dané preťažením servera šíriaceho daný podcast. Riešením je počkať niekoľko hodín a potom si epizódu stiahnuť.

Možno anomália, možno bol použitý iný zdroj pre danú podcastovú aplikáciu alebo sa dáta nenahrali správne. V každom prípade je tu ešte jedna možnosť. Vyskúšať si vypočuť epizódu cez inú aplikáciu. Nefungujúce Podcasty od Googlu by mohla zachrániť aplikácia Spotify.

Nesťahujte, počúvajte priamo

Toto nebude fungovať vždy. Avšak server poskytujúci epizódu podcastu nemusí byť tak preťažený, aby sa relácia nedala počúvať priamo. Sťahovanie by síce trvalo dlhú dobu, no prakticky si podcast môžete za túto dobu vypočuť. Toto nie je všeliek a ak je server naozaj preťažený, nestihne sa niekoľko minút „nakešovať“ ako pri YouTube a počúvanie bude neustále prerušované čakaním na dáta.

Odstránili ste dáta

Pozor na čistiace nástroje. Vyčistia úložisko od zbytočností konkrétnych aplikácií. Nie vždy ale dokážu rozpoznať, že dáta patria aplikácii podcasty a potrebujete ich, keďže sú to off-line stiahnuté epizódy.

Čistiace nástroje zobrazia aplikáciu ako Google a off-line stiahnuté epizódy sú identifikované ako dočasné súbory cache vhodné na odstránenie. Keď už toto nastane a obsah si zmažete, v aplikácii Google Podcasty si môžete epizódy stiahnuť znova.

Niektoré epizódy zmizli

Možno máte nastavené odstraňovanie vypočutých podcastov po 24 hodinách alebo v niektorom z ďalších troch intervaloch. Tiež existuje aj odstraňovanie nevypočutých podcastov. Tu sú dve predvoľby a to 30 a 90 dní. Pozrite si v nastaveniach aplikácie, či nemáte niektorú z týchto možností aplikovanú.

Na nájdenie starších epizód môžete použiť položku História v sekcii Knižnica. Ľahšie nájdete podcasty, ktorým ste v minulosti pozornosť už venovali.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.