Hackeri budú mať v tomto konflikte nezastupiteľné miesto.

Hackerská skupina Anonymous vytiahla proti Rusku digitálne zbrane a vo svojom videu poslala odkaz priamo prezidentovi Putinovi. V ňom mu rekapituluje jeho konanie a zároveň varuje, že môže očakávať bezprecedentný kybernetický útok z celého sveta. Hackeri už začali s blokovaním a napádaním propagandistickej televízie Russia Today (RT News). Rovnako tak sa začali útoky na vládne stránky.

Vo videiu, ktoré zverejnila hackerská skupina Anonymous ohlásila kybernetický útok na ruskú propagandu a s tým súvisiace zdroje, ak Putin neprehodnotí svoje konanie voči napádaniu cudzích krajín, v neposlednom rade aj svojim občanom. Protestov proti bojom na Ukrajine zúčastnili ľudia nielen v Moskve ale aj Prahe a iných európskych mestách. V Rusku to pre nich malo väčší dopad a približne 2000 ľudí bolo zatknutých.

Kybernetický útok na Rusko podľa hackerskej skupiny zasiahne aj infraštruktúru štátu. Útoky majú byť postupné a majú sa vzhľadom na situáciu postupne stupňovať. Skupina hovorí, že „Invázia na Ukrajinu ukázala, že váš režim nerešpektuje ľudské práva ale práva na určenie vlastnej krajiny“.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.