Je to príliš pekné, aby to bola pravda.

Podľa príspevku na Twitteri sa šíri správa o tom, aby ste si stiahli WhatsApp v ružovej farbe. Mnohých by táto ponuka nalákala, keďže by tak mohli zmeniť štandardnú zelenú tému na ružovú farbu. Opäť ale ide o podvod, ktorý zapríčiní stiahnutie škodlivého kódu priamo do vášho smartfónu.

WhatsApp Pink tak nie je žiadna oficiálna aplikácia. Znie to v zásade legitímne, ako sa dá teda takmer s istotou a to nielen v tomto prípade rozlíšiť, že ide o podvod? Výrobca aplikácie vám nebude posielať žiadne linky, na ktoré treba kliknúť do súkromnej správy. Je však bežný jav, že informáciu o novom programe pre Windows môžete dostať do emailu. Prax však ukazuje, že správy v klasických messengeroch ešte nebudete dostávať touto formou.

Ak máte akékoľvek pochybnosti, je treba si preveriť, či priamo v obchode Google Play alebo App Store ponúka výrobca takúto vlastnosť alebo priamo aktualizáciu. Spravidla zistíte, že nie. Odporúčame mať nainštalovaný antivírus aj v smartfóne.

Práve to je šanca, ako odchytiť neznáme hrozby. No a tiež odporúčame neinštalovať aplikácie priamo z APK súborov. Na to vás operačný systém Android upozorní. Ideálne je teda inštalovať z aplikačného obchodu. Najúčinnejšia cesta ako sa chrániť, je neťukať na odkazy v správach, ktoré nie sú od vašich kontaktov.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Takto jednoducho sa dá zablokovať WhatsApp

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.