SSLmarket umožňuje sledovať životný cyklus certifikátov (najmä ich exspiráciu) v kalendári.

Revolučná funkcia dostupná pre každého

SSLmarket poskytuje niekoľko možností sledovania dátumov exspirácie. Okrem e-mailových a SMS notifikácií o vypršaní platnosti certifikátov, môžete sledovať životný cyklus certifikátov priamo v administrácii SSLmarketu. Prehľad si môžete stiahnuť vo forme tabuľky alebo PDF.

Úplne revolučná funkcia individuálneho kalendára pre daný zákaznícky účet je k dispozícii pre zákazníkov SSLmarketu. Kalendár môžu mapovať v akomkoľvek zariadení, ktoré umožňuje prihlásiť sa na odber webového kalendára. Informácie uvidíte spoločne, dostanete včasné upozornenia a, samozrejme, udalosti sa aktualizujú v kalendári. Ak si teda obnovíte certifikát, zmena sa premietne do kalendára.

Ideálne na sledovanie viacročných objednávok

Viacročné objednávky nahrádzajú viacročné certifikáty, ktoré sa už nemôžu vydávať. Získate niekoľko následných jednoročných certifikátov TLS a pri viacročnej objednávke ušetríte peniaze a nemusíte ich zadávať a platiť každý rok.

V správnom čase dostanete následný certifikát, ktorý je potrebné na serveri vymeniť na ďalší rok. Tieto udalosti môžete samozrejme sledovať aj v spomínanom kalendári. Ten vás vopred upozorní na dátum opätovného vydania, keď máte dostať nový certifikát.

Ako nastaviť odber kalendára

Prvým krokom je získanie adresy URL, ktorú potrebujete na prihlásenie do aplikácií v počítači alebo telefóne. Toto prepojenie nájdete vo svojom konte SSLmarket pod odkazom Kalendár v hornom menu. Zobrazí sa adresa URL zdieľaného kalendára, ktorá je určená len pre vás a príslušné používateľské konto.

Túto adresu URL potom vložíte ako zdieľané predplatné kalendára do programu. Najpraktickejšie je mať kalendár vždy pri sebe, preto sa pozrieme na nastavenia vo vašom smartfóne. Pokyny pre konkrétne programy a zariadenia nájdete v Kalendári s platnosťou certifikátu.

Ing. Peter Tomaščík
špecialista na bezpečnostné SSL certifikáty, www.sslmarket.sk

Značky: