Doba sa mení, rovnako tak aj veci, ktoré sa dajú poistiť.

Najnovšie to je poistenie Instagramového účtu proti hackerom. To, proti komu alebo čomu sa poistiť, je to najdôležitejšie. Na tému upozornil server TechCrunch. Izraelský start-up Notch sa pýši zavedením tohto typu poistenia, no ako sme uviedli už v úvode, bude sa zameriavať na jednu záležitosť. Ak totiž zabudnete heslo k IG účtu, poistenie vám nepomôže.

Na webe Notch je potrebné vyplniť dotazník o vašom profile. V prvom rade si necháte vyhľadať profil na základe jeho názvu, následne postupujete sériou otázkou. Napríklad, či bol váš profil hacknutý v posledných troch dňoch alebo či ste si tento profil kúpili od niekoho iného. Dotazník vás celkom preverí, nejde len tak o nejaké bezhlavé vyklikanie otázok.

Cena poistenia začína na 8 USD za mesiac. Podľa webu TechCrunch sa cena môže vyšplhať aj na 459 USD za rok čo predstavuje 38 USD mesačne. Toto poistenie zahŕňa vyplatenie 244 USD za deň, po ktorý nebol do účtu prístup v dôsledku hackerských útokov. Maximálna výplata má byť do 22 000 USD alebo maximálny prepočet na 90 dní vyplácania poistného.

Na pohľad sa môže zdať takéto poistenie ako rozšafnosť, avšak je na svete mnoho osôb, ktoré vďaka tejto sociálnej sieti zarábajú.

Nakoniec, zatiaľ ešte nejde o službu, ktorá by sa dala poistiť v každej krajine. Zatiaľ ide o povedzme pilotnú prevádzku v štátoch Arizona, Florida, Illinois, Tennessee a Texas.

Ide o to, že USA ako právne definovaný trh nie je úplne jednotný v rámci všetkých štátov a tak je potrebné aj teraz definovať spôsob a mieru poistenia pre každý samostatne.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.