Aplikácia SideSqueeze je inšpirovaná funkciou Active Edge zo smartfónu Google Pixel 2. Táto funkcia sa rozširuje aj na modely Samsung Galaxy S8 a Note 8, ale aj ďalšie.

Vlajkové lode popredných výrobcov prichádzajú každoročne s novými funkciami, ktoré odlišujú ich zariadenia od ostatných. Využívajú pri tom hardvérové, ale hlavne softvérové vylepšenia, ktoré dajú ich zariadeniam vyniknúť.

HTC predstavilo stláčanie bokov zariadenia, Edge Sense, pri U11. Táto funkcia sa ale dostala aj na vlajkovú loď od Google, Pixel 2. Aplikácia s názvom SideSqueeze dokáže túto funkciu napodobniť aj pri modeloch od Samsungu Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note 8.

Používatelia sa pozerali na “stláčací telefón” s nedôverou. Očakávania ale boli veľké, aj keď dopredu sa nevedelo ako presne bude funkcia stláčania aktivovaná. Ďalšie otázky sa vynárali v prípade vodotesnosti zariadenia pri stláčaní zariadenia. Hlavne po problémoch veľkých spoločností s certifikovanou vodotesnosťou IP68, kedy v podstate testy preukazovali pri rovnakých modeloch rôzne hodnoty tlaku.

Vývojár ffolkes, ktorý je členom portálu XDA chce myšlienku „stláčacieho smartfónu“ rozšíriť aj na iné zariadenia, ktoré sú vodotesné a obsahujú senzory na meranie barometrického tlaku. Jeho aplikácia SideSqueeze by mala teda fungovať na veľkom množstve zariadení. Prvé testy boli prevádzané na modeloch od Samsungu.

Pokiaľ spĺňa vaše zariadenie podmienky k prevádzke, potrebné snímače a vodotesnosť, mala by funkcia Edge Sense fungovať. Nám bola ponúknutá možnosť stiahnutia zatiaľ iba pre Samsung Galaxy S8+.

Aplikáciu si môžete stiahnuť na tomto odkaze:

App Store

Dajte nám vedieť do komentárov pod článkom, či vám aplikácia funguje správne a ako ste s ňou spokojní.

zdroj: xdadevelopers

Prečítajte si aj:

Fototest: Samsung Galaxy S9+ vs. iPhone X vs. Huawei Mate 10 Pro. Aký je prínos duálnej clony?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.