Ak hľadáte 3D skener, ktorý je jednoduchý na použitie a vytvára 3D modely, ktoré sú vhodné priamo pre 3D tlač, riešením môže byť práve táto novinka.

POP2 3D je malé, kompaktné zariadenie, ktoré váži iba 200 gramov vďaka čomu je možné ho používať aj na cestách. Dobré využitie nájde aj v

Zariadenie funguje tak, že ho jednoducho pripojíte k smartfónu cez Wi-Fi. Samotný skener musí byť pripojený cez kábel USB k 4000 mAh powerbanke, pokiaľ ho používate iba so smartfónom. Tú je možné dokúpiť.

3D skener POP2Zdroj: POP2
3D skener POP2

Skener pracuje na báze projektora a infračervených kamier s vysokým rozlíšením a po správnej kalibrácií a dodržaní istého postupu, dosiahne presnosť na úrovni 0,05 – 0,15 mm. Snímanie prebieha na úrovni 10 snímkov za sekundu. Vďaka vstavanému gyroskopu skener presne určuje polohu snímaného objektu.

Aplikácia v smartfóne používateľa presne naviguje, ako má objekt snímať. Treba podotknúť, že skener je možné spárovať nielen zo smartfónmi Android a iOS, ale aj tabletom či notebookom  so systémom Windows.

Skener funguje ako ručný skener a tiež je možné ho využiť ako statický stolný skener na statíve spolu s otočným stolčekom. Tento spôsob nájde dobré využitie najmä u prevádzkovateľov e-shopov, ktorí môžu priestorovo nasnímať svoje produkty a umiestniť ich 3D vizuál na web.

Súčasťou balenia skeneru je bohaté príslušenstvo, ktoré okrem samotného skenera obsahuje statív s klobúčikom, stojan na smartfón, napájacie káble, kalibračnú dosku, otočný stolček a markery na presnejšie skenovanie.

Cena: 798 €
Zapožičal: abc3d.cz

3D skener POP2 a príslušenstvoZdroj: POP2
3D skener POP2 a príslušenstvo

Prečítajte si aj: