Call of Duty je jedna z najznámejších herných sérií a podľa mnohých hráčov boli jej staršie hry najlepšie.

Staršie hry série Call of Duty zaznamenali medzi hráčmi opätovný nárast popularity. Informuje o tom portál Insider-gaming.com s tým, že k zvýšeniu záujmu došlo po tom, keď spoločnosť Activision ako ich vydavateľ podľa všetkého vykonala plošnú úpravu na celom rade serverov týchto hier.

Tieto korekcie údajne pozitívne ovplyvnili viacero hier spred 13 či 14 rokov, ako napríklad Modern Warfare 2 (2009) či prvé Black Ops (2010). Hráči na to zareagovali a spomínané hry tak zažívajú renesanciu. Konkrétne Black Ops si vraj po implementovaní zmien zahralo viac ako 110 000 hráčov, avšak toto číslo je určite nafúknuté aj botmi.

Podľa Insider-gaming.com môže byť opätovné oživenie týchto hier súčasťou príprav na ich zaradenie do služby Xbox Game Pass ako výsledok akvizície spoločnosti Activision Microsoftom. V tejto chvíli sú to však iba nepotvrdené dohady.

Pripomeňme, že počiatky série Call of Duty siahajú do roku 2003, keď vyšiel prvý diel. O dva roky ho nasledovala dvojka a odvtedy sme sa nového dielu dočkali každý rok. Zaujímavosťou je, že tretí diel vyšiel v roku 2006 len na vtedajšiu generáciu konzol a ako doteraz jediný sa nedostal na PC.

Prvé časti Call of Duty boli zamerané na obdobie druhej svetovej vojny, zmenilo sa to až štvrtým dielom, ktorý bol časovo presunutý do modernej doby a venoval fiktívnemu konfliktu na Blízkom východe. Následne boli ďalšie diely zasadené napríklad do obdobia studenej vojny či dokonca do budúcnosti.

Práve diely vydané v rokoch 2007 až 2012 považujú mnohí hráči za tie najlepšie z celej série a tvrdia, že odvtedy to s Call of Duty začalo ísť dole kopcom. Ak sa teda staršie hry skutočne dostanú do služby Xbox Game Pass, bude to pre mnohých výborná správa.

Zdroj: Insider-gaming.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.