Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Crayta je unikátna kreatívna platforma, ktorá obsahuje tisícky užívateľmi navrhnutých hier a virtuálnych svetov. Hráči ich môžu testovať alebo si s priateľmi sami vytvárať originálne zážitky počas budovania vlastných realít. Fantázii sa medze nekladú. Craytu nie je potrebné sťahovať ani inštalovať, vychádza dnes ako bezplatná cloudová platforma na Facebook Gaming.

Mark Zuckerberg oznámil, že od dnes si môže Craytu cez Facebook Gaming vyskúšať každý. Platforma je neuveriteľne užívateľsky jednoduchá, vďaka čomu je proces spoločného vývoja hier zábavnejší než kedykoľvek predtým. „Jedna z vecí, ktorá sa mi na tom naozaj páči, je myšlienka, že môžete navrhnúť priestor alebo hru priamo zvnútra rôznych virtuálnych prostredí, v ktorých sa práve nachádzate,“ povedal Mark Zuckerberg. Crayta tak rozširuje katalóg cloudových hier Facebook Gaming v európskych krajinách vrátane Slovenska.

Crayta sa neustále vyvíja a zlepšuje svoje nástroje. Okrem komunity profesionálnych tvorcov a streamerov tu nájdete aj nástroje, ktoré začínajúcim používateľom pomáhajú objavovať základy budovania virtuálnych svetov a tvorby hier. K dispozícii je aj obrovské množstvo tutoriálov a sprievodcov, ktoré nováčikom pomôžu preniknúť do zákulisia procesu ich vývoja.

„Ľudia väčšinou premýšľajú o metaverze ako o zážitku vo virtuálnej alebo rozšírenej 3D realite, ale podľa môjho názoru Crayta ukáže, že si tieto zážitky môžu ľahko dopriať aj vo všetkých možných 2D prostrediach, vrátane aplikácie Facebook v telefónoch a počítačoch,” dodal Mark Zuckerberg.

Facebook Gaming – Spája hráčov a tvorcov

Facebook Gaming je unikátna platforma, na ktorej sú k dispozícii hry v cloude aj v prehliadači. Platforma tiež spája vývojárov s hernou komunitou. Užívatelia tu môžu zdieľať živé prenosy alebo VOD videá a byť tak v neustálom kontakte s fanúšikovskými a hernými skupinami. Od decembra 2020 hrá cloudové hry na tejto platforme viac ako 1,5 milióna ľudí mesačne.

Okrem hrania hier ich umožňuje platforma Facebook Gaming vybraným hráčom aj naživo streamovať. Podľa najnovších údajov používa Facebook Gaming mesačne viac ako 900 miliónov ľudí a približne 230 miliónov sa aktívne zapája do stoviek tisícov tematických skupín. Služba umožňuje hry spúšťať priamo v cloude, takže ich nie je nutné sťahovať a inštalovať do zariadenia, vďaka čomu je hranie pohodlnejšie.

Značky: