Každý telefón, tablet, smart hodinky, alebo smart televízor má od výroby daný názov modelu. 

Tento názov sa zobrazuje na niekoľkých rôznych miestach vrátane webu Obchod Play v počítači, Asistentovi Google alebo v nástroji Nájdi moje zariadenie. Názov modelu je niekedy ľahko rozpoznateľný (napr. „Google Pixel 3“ alebo „Nokia 7.2“), ale v niektorých prípadoch sa môže zobrazovať aj zložitý reťazec písmen, znakov a čísel.

Obchod Play

Niektoré spoločnosti si označovanie svojich zariadení strážia lepšie, no niektoré im akoby zámerne dávali čo najzložitejšie označenia. Našťastie ide o označovanie modelov číslami a písmenami, takže v prípade väčšieho zoznamu zariadení sa aspoň vieme dopátrať k ich skutočnému komerčnému názvu.

Napríklad Samsung svoje zariadenia označuje napríklad – „SM-A102U1“ alebo „SM-G955F“. Chromebooky môžu byť v službe Google Play tiež ťažko identifikovateľné, pretože namiesto názvu na ne zvyčajne odkazuje názov hardvérovej platformy (napr. „coral“ alebo „hatch“).

Obchod Play

Zdroj: AndroidPolice

Našťastie Google uľahčuje premenovanie zariadení s Androidom, ktoré sú synchronizované vo všetkých službách Google, takže nie je potrebné nastavovať názvy na viacerých miestach. 

Obchod Play

Ako premenovať Android zariadenie 

Pokiaľ používate PC, najjednoduchší spôsob, ako zobraziť úplný zoznam zariadení a zmeniť ich názvy, je priamo z nastavení služby Google Play. V nastaveniach uvidíte každé zariadenie, ktoré je registrované vo vašom účte Google.

Pre zmenu názvu zariadenia stačí kliknúť na tlačidlo „Upraviť“, napísať nový názov a po dokončení kliknite na tlačidlo „Aktualizovať“. Jednoduché. Zmeny sa okamžite zosynchronizujú medzi asistentom Google, webom Obchodu Play, službou Nájdi moje zariadenie a aj všade tam, kde Google zobrazuje pripojené zariadenia.

Google Nájdi moje zariadenie

Zoznam zariadení zobrazuje v hornej časti aj služba Nájdi moje zariadenie. Čo je však prekvapujúce, v tejto sekcii nie je možné názvy zariadení zmeniť. Z tohto zoznamu je možné iba vybrať hľadané zariadenie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako zmeniť a prispôsobiť klávesnicu?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.