Slabinou takmer všetkých televízorov je reprodukcia zvuku.

Tá je často iba dostačujúca a pokiaľ chcete kvalitnejší zážitok zo sledovania filmov, potrebujete investovať do samostatného audiosystému. Obvykle postačia šikovné stereo reproduktory so subwooferom, náročnejší jedinci si kúpia zostavu priestorového zvuku.

Do segmentu ozvučenia televízorov najnovšie vstupuje aj spoločnosť JBL s reproduktorom Boost TV. Ako názov napovedá, je koncipovaný ako príslušenstvo k televíznej obrazovke. Na druhej strane, ponúka funkcie a vlastnosti ostatných JBL reproduktorov, takže jeho využitie je rôznorodejšie. Zariadenie nemá zabudovanú batériu, neustále teda vyžaduje pripojenie do elektrickej siete.

jbl-boost-tv_nowat

Jednoznačne hlavnou výhodou tohto reproduktora sú jeho rozmery. Ide o kompaktné zariadenie. Nie je také malé ako JBL Flip, avšak jeho prenášanie je pohodlné. Bez problémov si ho so sebou zoberiete kdekoľvek a balenie/pripájanie/nosenie je oveľa pohodlnejšie v porovnaní so zostavou 2.1. Môžete namietať, že stereo reproduktory so subwooferom dokážu vytvoriť lepší zvuk, ale nie vždy to tak je. Záleží od ich kvality a tu je JBL pojmom.

JBL Boost TV ponúka kvalitný zvuk. Je čistý, bez skreslenia a nechýbajú mu ani basy. Po zapojení pravdepodobne pocítite, že zvuk ide z jedného reproduktora a nie z dvoch, avšak po hodine/dvoch na tento fakt zabudnete. Zvuk je dostatočne široký. Boost TV sme v domácich podmienkach testovali 2 týždne a s kvalitou reprodukcie sme boli spokojní. Je jasné, že za cenu tohto reproduktora si kúpite audiozostavu, ktorá pravdepodobne vytvorí atmosférickejší zvuk, avšak výhodou Boost TV je už spomínaná mobilita.

Zariadenie pripojíte k televízoru alebo k inému zdroju zvuku pomocou 3,5 mm alebo optických konektorov. K dispozícii je Bluetooth rozhranie, takže s reproduktorom spárujete aj smartfón, tablet alebo počítač. Výhodou je, že môžete pozerať televízor a ak je treba, pustiť si pesničku z telefónu. Zdroj sa prepne a po skončení prehrávania sa automaticky vráti na zvuk z televízora. V prípade Bluetooth pripojenia je možné spárovať viacero JBL reproduktorov dokopy. Nechýba ani funkcia priestorového zvuku, ktorá je dobre použiteľná. Obvykle nám tento efekt vadí, v tomto prípade sme ho viackrát použili.

JBL Boost TV je kvalitný produkt. Jeho jedinou nevýhodou je vyššia cena. V tejto cenovej kategórii si nájdete zostavy reproduktorov, ktoré môžu vytvoriť lepšiu atmosféru pri sledovaní filmov. Boost TV je však bezkonkurenčný svojimi rozmermi. Vďaka mobilite ho využijete aj pri cestovaní na dovolenku alebo chatu. Či už s televízorom alebo mobilnými zariadeniami.

Cena: 179 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom februárovom vydaní touchIT, č. 1/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit