Možno zmizne aj kontroverzný výrez.

Posledné mesiace sa veľa špekulovalo o tom, že Apple údajne pripravuje nový iPad po vzore súčasného iPhonu X. Doteraz tieto informácie boli iba v rovine špekulácií, ktoré sa zakladali na očakávaniach a rôznych zdrojoch z prostredia výroby. Najnovšie sa však v poslednej beta verzii iOS 12 našla ikonka znázorňujúca iPad s minimálnymi rámikmi. 

Zaujímavosťou novej ikonky v operačnom systéme iOS 12 je aj to, že chýba domovské tlačidlo a predná kamera. Zmiznutie domovského tlačidla sa dalo očakávať, keďže ani iPhone X ho nemá. Kam sa však podela na ikonke predná kamera nie je jasné, no pravdepodobne sa jedná iba o chybu v dizajne ikonky.

Používatelia sa tak dočkajú s vysokou pravdepodobnosťou príchodu odomykania tvárou aj do tabletov. Takéto vybavenie však zrejme dostane iba najdrahší iPad Pro. Bežné iPady by pridanie Face ID zrejme výrazne predražilo. Príchod nového iPadu Pro s minimálnym rámikom a s Face ID môžeme očakávať už v septembri na pravidelnej každoročnej konferencii, kde sa Apple chystá predstaviť aj nové iPhony.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Najnovšia beta verzia iOS 12 poukazuje na príchod iPhonu s podporou dual-SIM

Značky: