Revolúcia v počúvaní hudby má svoj koniec.

Koniec modelového radu pred pár hodinami oficiálne potvrdil samotný Apple, čo znamená, že teraz je ten správny čas na kúpu posledného iPodu, aký kedy bol vyrobený. Tento legendárny multimediálny prehrávač bude totižto dostupný iba do vypredania zásob, po čom tento rad už nebude mať žiadneho ďalšieho nástupcu. Nikdy.

Počas svojej 20 ročnej histórie si tento prehrávač dokázal vydobyť pevné postavenie na poli multimediálnych prehrávačov a priamo konkuroval aj ďalšiemu dnes už legendárnemu prehrávaču – Walkmanu.

Modelový rad iPodov bol neskutočne bohatý a obsahoval aj niektoré modely, ktoré sa nám do pamäte vryli o niečo viac. Či už ide o pôvodný iPod, iPod nano, iPod shuffle alebo aj samotný iPod touch. Pri poslednom modeli sa však musíme zastaviť, pretože toto zariadenie je všetkým, len nie smartfónom, aj keď sa na neho neskutočne podobá. 

iPodZdroj: GSMArena
Prehľad iPod modelov

Celkom prvý zástupca série bol uvedený na trh v roku 2007, čo znamená, že na svetlo sveta sa dostal v rovnakom roku, ako prvý iPhone. Okrem toho mali tieto prehrávače väčšinou rovnaký hardvér ako iPhone, ibaže nebolo možné cez ne telefonovať. Svojim spôsobom tak už od začiatku série vznikala určitá duplicita s iPhonmi.

Počas rokov bolo vydaných niekoľko modelov tejto ikonickej série. Posledný iPod Touch bol vydaný v roku 2019, hoci oproti predchodcom dostal už iba malé vylepšenia. Na základe toho sme mohli už skôr tušiť, že špecializovaným hudobným (multimediálnym) prehrávačom “odzváňa”, pretože ich v plnej miere nahradili smartfóny. V tomto prípade iPhony.

Nakoniec je teda aj celkom prekvapujúce, že Apple to s iPodom ťahal až tak dlho. Pravdepodobne víťazila nostalgia.

iPod TouchZdroj: GSMArena
iPod touch

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.