Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nominačný proces ôsmeho ročníka prestížnej Ceny Nadácie Orange vyvrcholí budúci týždeň.

Mimovládne organizácie, ktoré sa angažujú v oblastiach vzdelávania, komunitného rozvoja a sociálnej inklúzie, sa môžu ešte stále nominovať. Slávnostný gala večer v máji nám odhalí, ktoré z nich získajú ocenenie za svoje aktivity.

Nadácia Orange už ôsmykrát vyjadrí svoju podporu a uznanie organizáciám a osobnostiam z tretieho sektora, ktoré dlhodobo prispievajú k riešeniam aktuálnych problémov našej spoločnosti. Každý rok sa nominuje niekoľko desiatok organizácií, ktorých ochota a odhodlanie pomáhať okoliu či ľuďom v núdzi nepozná hranice. Mnohokrát sú silnou inšpiráciou pre svoje okolie. Mimovládne organizácie majú oddnes ešte 10 dní na to, aby sa zapojili do nominačného procesu Ceny Nadácie Orange za rok 2016. Svoje prihlášky môžu zasielať vo svojom mene prostredníctvom nominačného formulára na www.nadaciaorange.egrant.sk do 23. marca.

Motiváciou pre mimovládne organizácie je nielen možnosť získať prestížne ocenenie, ale aj finančnú podporu, ktorá je určená na ďalší rozvoj ich činnosti, a to vo výške 8 000 eur za prvé, 5 000 eur za druhé a 3 000 eur za tretie miesto. Víťazná organizácia v online hlasovaní získa 2 000 eur. Nadácia Orange takto prerozdelí celkovú sumu 50 000 eur s cieľom posilniť stabilitu ocenených organizácií a zaistiť pokračovanie ich aktivít a poslania. Získanie ceny Nadácie Orange aj minuloročným laureátom výrazne pomohlo zlepšiť kvalitu a dopad ich aktivít. Prestížne ocenenie im okrem financií zároveň prináša možnosť zviditeľniť ich aktivity smerom k širokej verejnosti, čo im môže priniesť nových podporovateľov, sympatizantov a dobrovoľníkov.

O víťazoch 8. ročníka Ceny Nadácie Orange budú rozhodovať hodnotiace komisie v apríli. V prvom kole posunú do užšieho výberu v každej kategórii 5 nominovaných organizácií. Ich zástupcovia budú následne pozvaní na osobnú prezentáciu do druhého kola. Z nich komisie vyberú v každej kategórii 3 nositeľov tohtoročnej Ceny Nadácie Orange. Okrem týchto ocenení bude už po štvrtýkrát udelená aj Cena pre osobnosť za občiansku angažovanosť. Laureáti Ceny Nadácie Orange za rok 2016 budú vyhlásení na slávnostnom gala večere za prítomnosti nominovaných mimovládnych organizácií, členov odborných hodnotiacich komisií, členov Správnej rady a predstaviteľov Nadácie Orange, zástupcov médií a pozvaných hostí. Tí minuloroční na facebookovom profile Nadácie Orange práve v týchto dňoch zverejnili krátke videá, v ktorých zdieľajú svoje skúsenosti s nomináciou a motivujú ostatné organizácie uchádzať sa o ocenenie.

Uzávierka prijímania prihlášok je 23. marca 2017 o 24.00 hod.

Značky: