Lego, to je stavebnica, ktorá nikdy neomrzí, zahrajú sa s ňou deti aj dospelý.

Ale dostať svoju lego stavebnicu do vzduchu by bol iný level, však? Práve túto možnosť ponúka spoločnosť Flybrix, ktorá sa zaoberá tým, ako dostať lego do vzduchu. V ponuke má jednoduché zostavy „Make Your Own Drone Kit Using Lego Bricks“, ktoré sú vybavené kompletným príslušenstvom na výrobu drona z lega. Lego môžete použiť z balenia alebo aj vlastné.

Základné balenie (Basic) obsahuje potrebné lego súčiastky, osem motorčekov, osem vrtúľ, kabeláž, nabíjaciu batériu, microUSB kábel, naprogramovanú riadiacu jednotku (RJ), a taktiež softvér, s ktorým môžete dron (RJ) naprogramovať podľa seba. V prémiovej zostave (De Luxe) sa nachádza klasický RC ovládač, v základnej zostave je dron ovládaný cez aplikáciu Flybrix v smartfóne, dostupnú pre Android a iOS. Výhodou týchto „lego dronov“ je, že ak vám dron spadne, nerozbije sa, iba sa „rozpadne“ a znova ho môžete poskladať. Zloženie je možné prispôsobovať aj vlastným predstavám, avšak reálnym na vzlietnutie.

flybrix-kit_nowat

Flybrix nijako nespolupracuje so spoločnosťou Lego, iba používa ich stavebnice, resp. potrebné diely. Keďže sú používané originálne lego diely, problém s ich doplnením o vaše diely je vylúčený. Stavebnice Flybrix sú k dispozícii už teraz v cene 149 USD za základnú zostavu (Basic) a 189 USD za zostavu s RC ovládačom (De Luxe).

Zdroj: www.theverge.com

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE