Dinosaurus sa bude dať poskladať zo stavebnice podobnej Legu.

Google vo svojom obchode ponúka stavebnicu s názvom Chrome Dino Brick Set. Obsahuje celkovo 233 dielov a stojí 40 dolárov. Nevýhodou je, že na Slovensko si ju objednať nemôžete. Ide o zaujímavú iniciatívu v podobe budovania značky, pričom tohto dinosaura mnohí poznáme z prehliadača Chrome. Zobrazuje sa vtedy, keď sa nedá pripojiť na internet a slúžil aj ako hra na skrátenie chvíle. Existuje aj fanúšikovská 3D verzia tohto dinosaura.

Už pred takmer 4 rokmi sa na stránke Lego Ideas zobrazila požiadavka na podporu projektu tohto dinosaura. Vzhľadom na malý počet podporovateľov však nebola úspešná, o čom v diskusii informovalo oficiálne zastúpenie firmy Lego.

Google neuvádza rozmery a zatiaľ to vyzerá, že je v obchode dostatok balení stavebnice. V čase písania článku to bolo takmer 600 kusov. Po uvoľnení patentových práv sa na internete v posledných rokoch objavilo množstvo stavebníc podobného charakteru. Na ilustračných obrázkoch je vidieť, že stavebnica má isté rezervy, a to najmä v dôslednom zapájaní jednotlivých kociek do seba.

Chrome Dino Brick SetZdroj: Google

To sa týka aj iných, takpovediac neznačkových stavebníc, ktoré používajú buď kompatibilný tvar kociek s legom alebo takzvané kocky diamond. Tie sú podstatne menšie a sú hviezdami na čínskych e-shopoch. Ponúkajú porovnateľný zážitok s legom.

Je ale treba zobrať do úvahy, že miniatúrne kocky sa skladajú podstatne ťažšie. Niektoré stavebnice tohto typu sme vyskúšali a máte k nim aj kompletný návod na poskladanie. Fanúšikovia off-line dinosaura si môžu poskladať podľa návodu na YouTube aj akúsi animovanú diorámu, ktorá simuluje hru v prehliadači.

Zdroj: Google, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.