Veľa ľudí si v dnešnej dobe cení záhradu, ktorá je maximálne šetrná k životnému prostrediu.

Hmyz je veľmi dôležitý pre celý ekosystém. Ak teda chcete pripraviť šikovný úkryt pre včely, motýle a iný hmyz, dá sa ľahko skonštruovať hmyzí hotel.  

Stačí na to súprava od firmy Crelando a napr. praktický akumulátorový skrutkovač PARKSIDE 4 V „PAS D5“. Takto si obydlie pre malé živočíchy veľmi jednoducho poskladáte aj doma. Akumulátorový skrutkovač má štyri rôzne nadstavce, je tu aj momentový nadstavec, ktorý je vhodný pre malé skrutky a jemné materiály. Práve tento účel ho dobre využijete.

Takto sme začínali stavbu hotela pre hmyzZdroj: Touchit.sk
Takto sme začínali stavbu hotela pre hmyz

Súprava Crelando obsahuje všetko potrebné na stavbu, ak chcete, dá sa pokladať aj vlastná stavba z materiálov, ktoré nájdete doma. Stačí na to preglejka, mäkké drevo, kúsok pletiva a skrutky.

Priebeh stavby hotela pre hmyzZdroj: Touchit.sk
Priebeh stavby hotela pre hmyz

V súprave Crelando však aj výplňový materiál. Ak sa má totiž do hotela nasťahovať čo najviac hmyzu, je potrebné vytvoriť jednotlivé izby, každú s iným výplňovým materiálom. Šišky napr. obľubujú napríklad lienky a sieťokrídlovce.

Akumulátorový skrutkovač Parkside PAS D5Zdroj: Touchit.sk
Akumulátorový skrutkovač Parkside PAS D5

Divé včely uprednostňujú malé dutiny, ktoré sa dajú vytvoriť pomocou trstiny alebo bambusových trsov. Motýle zasa uprednostňujú malé, tenké vetvičky. Na ochranu obyvateľov pred vtákmi a inými predátormi môžete na prednú časť domčeka pomocou sponiek alebo zošívačiek pripevniť vhodný kus pletiva.

Hotový hotel pre hmyzZdroj: Touchit.sk
Hotový hotel pre hmyz

Tí, ktorí chcú svojim hotelovým hosťom ponúknuť viac ako len ubytovanie, môžu pridať občerstvenie, najmä počas horúcich dní. Stačí umiestniť niekoľko kamienkov a dreva do taniera na kvetináče a naplniť ho vodou.

Ceny: Parkside 4V PAS D5 – 39,99 eur, hotel pre hmyz Crelando – 15,95 eur

Zapožičal: Parkside

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.