Telefóny nabije iba bezdrôtovo.

Lesná nabíjačka je názov užitočného projektu a prvého tatranského smerovníka, ktorý obsahuje dva solárne panely a štyri bezdrôtové nabíjačky. Vďaka tomu funguje nielen ako informačný bod, ale aj ako miesto, kde si môžete nabiť váš telefón počas túry v lese – za predpokladu, že máte smartfón s podporou bezdrôtového nabíjania.

Lesnú nabíjačku vytvorili Telekom v spolupráci s Horskou záchrannou službou a TANAP-om. Smerovník s funkciou nabíjania sa nachádza v blízkosti tatranskej Rainerovej chaty. Dva solárne panely, ktoré sú nainštalované na jeho strieške, dopĺňa batéria umiestnená vo vnútri striešky.

Vďaka nej dokáže Lesná nabíjačka nabíjať až štyri zariadenia súčasne a to aj v nepriaznivom počasí. Telekom na našu otázku, či sa v budúcnosti dočkáme aj ďalších Lesných nabíjačiek, reagoval, že ide o pilotný projekt a podľa vyhodnotenia jeho úspešnosti zváži rozšírenie aj do ďalších lokalít.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit