Pomocou aplikácie od Samsungu budete môcť odomknúť akékoľvek PC s najnovším operačným systémom od Microsoftu.

Kým na zariadeniach od Apple sa s nákazlivou kontinuitou stretávame už roky, pre ostatných výrobcov to ešte stále nie je samozrejmé. Nadšenci firmy s logom nahryznutého jablka sú zvyknutí začať svoju aktivitu na iPhone, pokračovať v nej na MacBooku a dokončiť ju na iPade. Dôvodom je budovanie softvéru i hardvéru jednou spoločnosťou, čo sa už pár rokov ukazuje ako značná konkurenčná výhoda.

Samsung svoju víziu kontinuity predstavil už pred dvoma rokmi prostredníctvom aplikácie Samsung Flow. Jednou z jej najpopulárnejších funkcií je možnosť odomknutia PC priamo pomocou smartfónu, konkrétne biometrickým snímačom odtlačku prsta. Malý háčik sa skrýval v skutočnosti, že aplikácia si „rozumela“ výhradne s vybranými zariadeniami priamo od juhokórejského výrobcu. To znamená, že sa skutočná využiteľnosť pre väčšinu majiteľov smartfónov línie Galaxy výrazne oklieštila.

 

Všetko sa však už čoskoro zmení najnovšou aktualizáciou aplikácie Samsung Flow, ktorú môžeme podľa oficiálneho vyjadrenia spoločnosti očakávať už v najbližších dňoch. Po novom už bude stačiť vlastniť ľubovolné zariadenie s Windows 10 a na druhej strane smartfón od Samsungu s Androidom vo verzii 6 (Marshmallow), respektíve 7 (Nougat). Pokiaľ budete mať chuť odomykať svoje PC prostredníctvom tabletu, tak tento musí bežať minimálne na Androide 7 Nougat.

Ako ste na tom vy? Dávate prednosť konzervatívnejšiemu odomykaniu prostredníctvom hesla, alebo skôr dôverujete biometrii? Budeme radi, ak nám dáte vedieť váš názor v komentároch pod týmto článkom.

App Store

Zdroj: Android Authority