Používatelia Beta verzie prehliadača Chrome majú technologické novinky a vylepšenia ako prví.

Tento mesiac Google poriadne zapracoval na novom builde svojej beta verzie. Nesie označenie 44 a pridáva viac ako obvykle.

Čo je nové?

Pozrime sa najprv na vylepšenie aktuálnych funkcií. Nová verzia opravuje rozvrhnutie stĺpcov. Kým v predošlej verzii boli prípady, že používateľ musel webovú stránku posúvať aj vodorovne, teraz by mal byť tento nedostatok opravný. Šírky stĺpcov budú interpretované správne. Problémy boli na mobilných zariadeniach, keďže jednak je tu obmedzená fyzická šírka displeja a tiež časté prepínanie obrazu medzi portrétom a režimu šírku (landscape).

Verzia 42 obsahovala podporu pre Push API a v tejto verzii zdokonalila podporu pre niektoré elementy v notifikáciách pre jednotlivé aplikácie. Weboví vývojári majú teraz možnosť vďaka metóde getNotifications zistiť, ktoré z nich sú stále viditeľné. Na to je tu úložisko Notifications.data, ktoré uchováva akékoľvek notifikácie naprieč systémom.

Ďalšie vylepšenie sa týka pridávania bannerov na domácu obrazovku a meranie či boli vôbec využívané. Takisto pridáva lepšiu podporu pre JavaScript a nový spôsob, ako definovať vlastnosti.

Aktuálny APK balík si môžete stiahnuť tu.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.