Problémy sa údajne objavili po nainštalovaní najnovšieho bezpečnostného updatu.

Pokiaľ patríte medzi vlastníkov smartfónu Pixel 2 od spoločnosti Google a v posledných dňoch ste spozorovali jeho nadmerné zahrievanie, alebo máte dojem, že výdrž batérie rapídne poklesla, vedzte, že v tom nie ste sami. Podľa renomovaného technologického portálu 9to5Google sa totiž postupne prostredníctvom webov Reddit či oficiálnej komunity používateľov Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL ozýva stále viac a viac ľudí, ktorí zaznamenali a nahlásili tieto nepríjemnosti.

Aký je spoločný menovateľ vzniknutých patálií pri smartfóne, ktorý je, minimálne podľa metodiky testov DxOMark, považovaný za najlepší fotomobil súčasnosti? Je ním februárový bezpečnostný update od Google. Práve po jeho nainštalovaní sa začali obe spomínané ťažkosti prejavovať. Sám Ben Schoon, ako uznávaný redaktor portálu 9to5Google a zároveň jeden z majiteľov Pixelu 2 potvrdil, že po aktualizácii sa jeho telefón jednak nadmerne prehrieva (dokonca aj v „stand–by“ móde) a jednak sa výdrž batérie radikálne znížila.

Kým niektorí používatelia uvádzajú, že zaznamenali obe nepríjemnosti, iní „šťastlivci“ píšu o tom, že sa u nich prejavila len jedna z nich. Keďže s najväčšou pravdepodobnosťou ide o softvérovú chybu, pracovníci v Google zrejme už v tejto chvíli pracujú na jej oprave, ktorá by mala prísť formou ďalšej aktualizácie už čoskoro.

Zdroj: Engadget

 

Prečítajte si aj:

Ako vznikal dizajn smartfónu Google Pixel 2 a notebooku Pixelbook

Značky: