Google prezentuje Google Drive (Disk Google) ako aktuálne najlepší spôsob, akým sa dá prejsť z operačného systému iOS na Android a jednoducho preniesť svoje fotografie, udalosti z kalendára, či všetky vaše kontakty.

Celý presun sa dá spraviť pomocou troch krokov a je to naozaj jednoduché. Stačí si stiahnuť aplikáciu Disk Google pre iOS. Následne kliknúť na Menu> Nastavenia> Zálohovanie. Následne už len vyberiete obsah, ktorý chcete zálohovať a migrovať a stlačíte štart. Akonáhle je záloha kompletná, používateľ sa môže prihlásiť na nové Android zariadenie s rovnakým e-mailom, ako použil v aplikácii Disk Google a zálohované dáta budú prenesené. K tomuto procesu bola vytvorená aj oficiálna stránka android.com/switch/

Škodou je, že sa nedajú preniesť aj textové správy, či logy hovorov, ale verím, že Google svoju aplikáciu časom aj o túto možnosť.

Ak hľadáte nástroj, ktorý vám spraví rozsiahlejšiu zálohu ako Disk Google, tak spoločnosti ako Samsung, HTC, LG, či Sony ponúkajú svoje vlastné nástroje.

Zdroj: phandroid.com

Značky: