Spoločnosť Google sa pri najnovšom systéme Android Q rozhodla spolu s výrobcami zariadení prejsť na navigáciu prostredníctvom gest. 

Veľkou výhodou pre používateľov Androidu má byť po novom pôsobivejší zážitok vďaka gestám. Samotný dizajn bol vybraný až po celom rade štúdií, ako rýchlo sa používatelia naučili v systéme pracovať, ako si naň zvykli a ako sa v jeho prostredí cítili. 

Google uznáva, že systém gest v prípade operačného systému iOS má za následok rýchly prístup k najdôležitejším funkciám. Používatelia však v skutočnosti preferujú ergonómiu tradičnej trojtlačidlovej verzie navigácie v systéme Android. Na druhej strane, ovládaniu gestami dávajú prednosť pri používaní telefónu v jednej ruke.

Konečným rozhodnutím spoločnosti Google bolo posunúť sa vpred pomocou navigácie gestami. Google takisto potvrdil, že hlavní výrobcovia Android zariadení súhlasili so začlenením nového systému od Google ako predvolenej funkcie u zariadení so systémom Android Q. Jedná sa o spoločnosti Samsung, LG, OnePlus, Motorola, Xiaomi, HMD Global a Oppo.

Používatelia však budú mať možnosť držať sa klasického trojtlačidlového navigačného panela aj v novom systéme Android Q po jeho oficiálnom spustení.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Android Q Beta 5 môžete testovať na Nokii 8.1

Značky: