Ikonický program prináša ďalšiu funkciu.

Microsoft chce Poznámkový blok postupne vylepšovať a celkom sa mu darí. Teda ak prehliadneme tempo vývoja a typy noviniek. Pridal počítanie znakov a už dlhšie tu máme zobrazenie kariet a automatické ukladanie ich obsahu. Teraz prichádza s kontrolou pravopisu. Potrebujete na to verziu 11.2402.18.0. Dostupná je zatiaľ iba v insiderskom programe Canary.

Fungovať to bude podobne ako v iných programoch, chybné slová budú podčiarknuté červenou vlnovkou. Na opravu chyby sa dá použiť klávesová skratka Shift + F10. Rozpoznané slová mimo slovník si budete môcť pridať do slovníka alebo ich ignorovať. Na webe blogu Windows sa hovorí o podpore viacerých jazykov. Nie je špecifikované, o ktoré ide a či medzi nimi bude aj slovenčina.

Kontrola súborov bude pre niektoré typy súborov vypnutá. Nemala by zahŕňať prípony programovacích nástrojov, kde je zápis kódu. Tu by bola kontrola pravopisu kontraproduktívna. Nastavenie pravopisu sa bude dať meniť v aplikácii. Sekcia nastavení bola upravená, aby sa jednotlivé predvoľby dali nastaviť jednoduchšie. Microsoft chce najprv zistiť reakcie používateľov a čakať na spätnú väzbu. Následne ho sprístupní do Microsoft Store aj pre používateľov štandardných zostavení Windows.

spellcheck-blog-post-1024x446Zdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.