Bamboo Spark od firmy Wacom je skutočná rarita na našom trhu. Je to zápisník v tvrdých doskách, ktorý obsahuje vlastné pero, batériu a Bluetooth pripojenie. Scenár použitia tohto produktu je jednoduchý. Sedíte napr. na porade a zaznamenávate si poznámky. Následne stlačíte jediné tlačidlo v zápisníku a všetky poznámky sa vám v elektronickej podobe prenesú do mobilného zariadenia.

BambooSpark2_vyd2015_6_nowat

Na to potrebujete mať nainštalovanú príslušnú mobilnú aplikáciu (Android a iOS) a prepojené zariadenia cez Bluetooth. V tomto zariadení môžete potom ďalej kresbu upravovať – napr. chronologicky prechádzať to, ako ste poznámky písali alebo kreslili, v elektronickej podobe môžete mazať alebo naopak pridávať ďalšie čiary. Všetky poznámky sa vám ukladajú na Wacom cloud, pričom na vaše poznámky máte kapacitu 5 GB. Ak nemáte pri  sebe mobil alebo nechcete poznámky hneď prenášať do mobilného zariadenia, zápisník si bude pamätať zhruba 100 strán a tie potom môžete preniesť celé naraz, keď budete môcť či chcieť. Poznámky môžete písať len perom, ktoré je k zápisníku priložené. To sa dá kúpiť osobitne, podobne ako náplne. Papierový zápisník môže byť ľubovoľný. Písať môžete pravou alebo ľavou rukou, orientácia zápisníka môže byť podľa vášho želania.

BambooSpark_vyd2015_6_nowat

Osobne by sme si priali aj priamu možnosť ukladania poznámok do aplikácií ako je Dropbox alebo Evernote, čo sa síce dá, ale cez PDF podobu poznámky. Rovnako by sme si priali spojenie zápisníka aj s operačným systémom Microsoft Windows 10. Znamená to len vylepšenie softvéru. Celkovo je Bamboo Spark zaujímavé riešenie pre niekoho, kto nechce stratiť svoje poznámky alebo kresby. Existuje vyhotovenie s vreckom, do ktorého si dávate mobilné zariadenie alebo priamo s prichytením tabletu Apple iPad.

Cena: 159,80 EUR
Zapožičal: iStores.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.