Aplikácia, ktorú ste doteraz asi nepoznali.

PC Manager je vo verejnej beta testovacej fáze a ide o aplikáciu, ktorá by mala slúžiť na kontrolu zdravia počítača, zobrazovanie veľkosti dočasných súborov a využitie pamäti. Podobá sa na akýsi čistiaci nástroj. Pravdepodobne ju nebudete potrebovať, pretože antivírus aj čistiaci nástroj máte zabudovaný priamo v operačnom systéme. Môžete si ju aj zadarmo vyskúšať a rozhodnúť sa, či má pre vás nejaký prínos alebo nie.

Upozorňujeme, že aplikácie tohto typu nie je potrebné používať každý deň a zbytočne časté čistenie dočasných súborov vám priveľmi nemusí pomôcť. Aplikácie, ktoré používate, si tieto súbory vytvoria znova. PC Manager má štyri hlavné oblasti, v ktorých môže byť prospešný. Jedna z oblastí je kontrola zdravia a patrí do nej už spomínané odstraňovanie dočasných súborov.

Takisto podporuje možnosť deaktivovať spustenie aplikácií po štarte. V zozname nájdete všetky tie, ktoré sa zavádzajú spolu so systémom. Okrem vyhľadávania zbytočných súborov máte možnosť hľadať aj veľmi veľké súbory.

Aplikácia na nás pôsobí ako preskupenie funkcií, z okna Nastavenia do samostatného programu. Okrem práce so súbormi máte možnosť využiť aj antivírusovú ochranu. Pravdepodobne ale ide o tú istú ochranu, akú má zabudovanú operačný systém. Keďže každú funkciu z tejto aplikácie máte v systéme, alebo sa na ňu dokonca aplikácia sama odkazuje, pripadá nám jej použitie zatiaľ ako duplikovanie už existujúcich funkcií. V každom prípade si ju ale môžete vyskúšať aj vy. Je pravda, že niektoré nastavenia máte vďaka tomuto spôsobu viac na dosah.

microsoft pc managerZdroj: TOUCHIT
microsoft pc manager

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.