Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vonné sviečky sú pre mnohých ľudí neodmysliteľnou súčasťou domova, poznáte ale ich nevýhody?

Sú síce často pekné a aj krásne voňajú, no v uzavretých priestoroch mnohé z nich paradoxne zhoršujú kvalitu vzduchu. Nie sú ani príliš bezpečné, najmä ak sa k nim môžu dostať deti či domáci miláčikovia. Máme pre vás tipy na 3 alternatívy, ktoré vašu domácnosť rozvoňajú minimálne rovnako dobre a bez toho, aby utrpela kvalita vzduchu.

Ak patríte medzi tých, ktorí obľubujú nahrádzať bežné veci ich ekologickejšími alternatívami, tak zamerať by ste sa určite mali aj na vonné svíčky. Mnohé z nich totiž vôbec nie sú až tak ekologické a oplatí sa popremýšľať nad tým, či by nebolo lepšie ich používanie obmedziť napríklad na slávnostné príležitosti. Ich výroba často nie je ekologická, čo sa dá rovnako povedať aj o spôsobe ich distribúcie. Horením v uzavretých priestoroch navyše kvalitu vzduchu zhoršujú nielen horením, ale ešte viac, ak navyše obsahujú rôzne chemické prísady. Namiesto vonných sviečok vyskúšajte radšej tieto tipy!

Elektrický ohrievač vosku

Ak sa svojich vonných sviečok nechcete vzdať, zadovážte si elektrický ohrievač vosku. Jeho použitie je veľmi jednoduché a navyše aj bezpečné. Vosk bude nahrievať, čím sa uvoľní vôňa bez toho, aby ste sviečku museli zapáliť a nechať horieť. Mnohé ohrievače majú navyše štýlový dizajn, pripomínať môžu kameň, stolnú lampu, prípadne disponovať efektným osvetlením, takže sa stanú aj výborným interiérovým doplnkom.

Príjemná vôňa v byteZdroj: elements.envato.com

Parfumy do prania

Spojte príjemné s užitočným! Používajte parfumy do prania a vyvešaná bielizeň bude voňať tak krásne, že ju budete cítiť v celom byte. Tieto parfumy môžete použiť aj pri praní dekoratívneho textilu, ktorý následne rozmiestnite vo vašej domácnosti.

Potpourri

Hovorí vám niečo slovo potpourri? Pochádza z francúzštiny a je označením pre mix rôznych byliniek, korenín, kvetov, ovocia alebo esenciálnych olejov, ktoré sa umiestnia do otvorených misiek. Existuje však aj tzv. varené potpourri. Stačí dať k zmesi trochu vody, umiestniť do hrnca a na miernom plameni variť hoci aj niekoľko hodín. Krásnu vôňu máte zaručenú, navyše zmesi si môžete presne namiešať podľa aktuálnej sezóny či iba tak, podľa svojho vkusu!

Značky: