Chyba, ktorú nie je tak jednoduché odhaliť.

Ide totiž o to, že podľa webu 9TO5Google aplikácia Správy na SMS a MMS trpí zvýšenou spotrebou energie. Na pohľad to ale nemusíte spozorovať, veď ide len o aplikáciu na komunikáciu cez SMS alebo četové funkcie. Problém je ale inde.

Ten sa prejavuje v zapnutom fotoaparáte na pozadí. Teda nemáte informáciu o tom, že modul na fotenie je aktívny, pretože je zobrazené rozhranie aplikácie Správy. Chyba sa ale neprejavuje vždy pri použití aplikácie. Podľa zverejnených informácií treba dodržať jeden postup. A tým je aktivovanie fotoaparátu z aplikácie. Môžete zdieľať fotografie, ktoré odfotíte vopred cez aplikáciu fotoaparátu a potom ich vložíte v Správach samostatne. Vtedy by problém nemal nastať. Ide o priame aktivovanie fotenia zo Správ.

Riešenie problému je v zásade jednoduché. Treba aplikáciu vypnúť z multitaskingového menu. Vtedy budete mať istotu, že sa vypne aj na pozadí aktívny modul fotoaparátu. Chyba totiž spôsobuje zahrievanie telefónu, čo ide ruka v ruke so zvýšenou spotrebou a negatívnym dopadom na batériu. Ak teda máte pocit, že je telefón teplejší ako zvyčajne a zaznamenali ste vyššiu spotrebu, je celkom možné, že je na príčine práve táto aplikácia.

Chybe sa dá vyhnúť aj preventívne a to systémom povolení. Môžete zakázať fotoaparát v tejto aplikácii a mať tak istotu, že sa cez ňu nebude dať spustiť. Pri pokuse o zakázanie použitia fotoaparátu sa vás bude aplikácia snažiť presvedčiť, že jeho použitie je nevyhnutné na správne používanie. Nebojte sa ho zakázať. Do budúcna ale treba vedieť, že ho časť funkcií bude vyžadovať a jeho povolenie môžete po aktualizácii aplikácie a oprave chýb znova zvážiť.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.