Finančná správa upozornila na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov.

Ide o falošné upozornenie na omeškanie daňovej povinnosti. Mail obsahuje odkaz na falošné dokumenty, ktoré údajne majú obsahovať informácie o výške  daňových nedoplatkov. Finančná správa takéto maily neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali a ani neposkytovali žiadne svoje údaje.

Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Neznámy odosielateľ v mene finančnej správy rozposiela daňovníkom email, v ktorom ich emotívne informuje, že majú daňové nedoplatky, ktorých výšku môžu zistiť v priložených dokumentoch.

Finančná správa informuje verejnosť o týchto podvodných praktikách, aby občania zbytočne neprichádzali o svoje peniaze a nenaleteli podvodníkom, ktorí ich chcú len zneužiť. Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto emaily nereagovali, neklikali na priložené linky a nevypĺňali uvedený „formulár žiadosti“ a obrátili sa na políciu. Žiadne takéto emaily finančná správa nerozposiela.  Najnovší pokus podvodníkov bude Finančná správa riešiť v spolupráci s kompetentnými orgánmi.

Takto vyzerá podvodný mail údajne od FInančnej správy
Takto vyzerá podvodný mail údajne od Finančnej správy

Zdroj: Finančná správa

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.