Menej ako 24 hodín po tom, čo boli zverejnené oficiálne technické parametre série OnePlus 8, spoznávame aj oficiálne tlačové vizualizácie modelu OnePlus 8 Pro.

OnePlus 8 Pro príde v zelenej, čiernej a modrej farbe

Vlajková loď príde aj v odtieni zelenej mäty, ktorý doteraz nebol na OnePlus smartfónoch nikdy použitý. Táto verzia bude sprevádzaná aj klasickými farebnými verziami Onyx Black a Ultramarine Blue. Pokiaľ ste sa tešili napríklad na bielu alebo zlatú farbu, nateraz vás nepotešíme.

OnePlus 8 Pro 5G

OnePlus 8 Pro 5G, Zdroj: PhoneArena

Tlačové obrázky zobrazujú veľký Amoled displej s dierou pre selfie kameru. Panel bude už tradične po stranách zahnutý a okolo neho budú iba minimálne rámiky. Zobrazovací panel bude mať uhlopriečku 6,8-palca a bude podporovať obnovovaciu frekvenciu 120 Hz.

Na prednej strane je umiestnená 16-megapixelovú selfie kameru a reproduktor. Na ľavej strane môžeme vidieť kolísku na ovládanie hlasitosti. Na spodnej strane bude USB-C port a reproduktor. Tlačidlo napájania je tradične napravo, ako aj prepínač režimov hlasitosti. Na zadnej sklenenej stene sa vyníma zostava štyroch fotoaparátov v rozlíšení 48 + 48 + 8 + 5 Mpx.

Presné a predovšetkým potvrdené parametre spoznáme už 14. apríla, kedy bude séria OnePlus 8 oficiálne predstavená.

OnePlus 8 Pro 5G

OnePlus 8 Pro 5G, Zdroj: PhoneArena

Rovnako ako väčšina ostatných vlajkových smartfónov roka 2020, aj OnePlus 8 Pro bude poháňaný čipovou sadou Qualcomm Snapdragon 865, ktorá sa už používa vo viacerých vlajkových modeloch.

Spolu s výkonným čipsetom by sme mali v základnej verzii vidieť 8 GB pamäte RAM a 128 GB úložného priestoru. Ale ak to neznie dosť pôsobivo, drahší model príde s 12 GB RAM a 256 GB úložného priestoru.

OnePlus 8 Pro 5G

OnePlus 8 Pro 5G, Zdroj: PhoneArena

Tento hardvér bude kombinovaný s operačným systémom Android 10 a najnovšou verziou Oxygen OS a štandardnou podporou 5G. Upozorňujeme však, že generálny riaditeľ spoločnosti OnePlus Pete Lau už dávnejšie informoval, že tento rok sa môže cena noviniek ešte viac navýšiť, hoci presná suma ešte nebola odhalená.

Veľká batéria a pôsobivé technológie nabíjania

OnePlus 8 Pro bude udržiavať v chode batéria s kapacitou 4 510 mAh. Je to podstatne viac ako 4 085 mAh, ktoré sa nachádzajú v modeli OnePlus 7T Pro.

OnePlus bola jednou z prvých spoločností, ktorá začala presadzovať svoju vlastnú technológiu rýchleho nabíjania, čo sa nezmení ani s príchodom OnePlus 8 Pro. Zariadenie bude údajne podporovať rýchle 30 W nabíjanie s označením Warp Charge 30T a vôbec prvýkrát bezdrôtové a 3 W reverzné nabíjanie.

Ďalšou novinkou bude aj prítomnosť odolnosti proti vode a prachu na úrovni IP68, čo je ďalšia výbava, ktorá nikdy predtým nebola v zariadeniach OnePlus ponúkaná.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Naučte sa ovládať smartfón od úplného začiatku a bez strachu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.