Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon predstavuje svoju prvú súpravu na tvorbu filmov pomocou fotoaparátov mirrorless pre video profesionálov aj tvorcov obsahu – pokročilú súpravu Nikon Z 6 pre video.

Bola navrhnutá s ohľadom na voľnosť pohybu a poskytuje všetko potrebné, aby ste mohli rýchlo začať snímať, a všetky potrebné nástroje na tvorbu vysoko kvalitných videosekvencií. Zachovanie slobody pri prispôsobovaní ďalších komponentov tak, aby vyhovovali osobným požiadavkám tvorcov, umožňuje vyhnúť sa výdavkom na nepotrebné vybavenie.

Súprava obsahuje fotoaparát mirrorless Nikon Z 6 – a bajonetový adaptér FTZ, ktorý umožňuje bezproblémovú integráciu so širokou škálou objektívov NIKKOR s bajonetom Nikon F – vďaka čomu umožňuje snímať ultra vysokokvalitné plnoformátové videosekvencie 4K pri vysokých bitových rýchlostiach. Päťosová optická stabilizácia obrazu priamo vo fotoaparáte spolu s elektronickou stabilizáciou obrazu zabezpečujú neotrasiteľne stabilné zábery. Podporovaný je otvorený protokol Atomos, ktorý umožňuje bezproblémovú integráciu dodaného monitoru/rekordéru Atomos Ninja V.

Aktualizácia firmvéru, ktorá bude vydaná koncom tohto roka, bude podporovať nahrávanie vo formáte ProRes RAW od spoločnosti Apple z výstupu RAW fotoaparátu pri použití monitoru/rekordéru Atomos Ninja V, čo poskytuje maximálnu flexibilitu pri postprodukcii. Klietka na fotoaparát SmallRig s rýchloupínacím systémom má na vrchnej strane rukoväť, ktorá umožňuje jednoducho snímať plynulé pohyblivé videosekvencie a pohybovať fotoaparátom.

Táto špičková súprava pre nezávislých filmárov od spoločnosti Nikon ponúka lacné riešenie s kompaktnými rozmermi, ale obrovskými možnosťami. Táto súprava je od základov navrhnutá s ohľadom na flexibilitu, takže ju možno prispôsobiť pomocou ďalších doplnkov akémukoľvek štýlu tvorby filmov.

Dirk Jasper, Manager of Product Marketing spoločnosti Nikon Europe BV, zhrnul túto súpravu nasledovnými slovami: „Pokročilou súpravou Nikon Z 6 pre video prináša spoločnosť Nikon dlho očakávané riešenie pre pokročilých a profesionálnych tvorcov pohyblivého obsahu, ktorí chcú využiť špičkové schopnosti fotoaparátu Nikon Z 6 pri tvorbe videosekvencií. Keďže súprava je zameraná na základné potreby filmárov bez nepotrebného príslušenstva, predstavuje ideálnu počiatočnú súpravu na formovanie vášho osobného pracovného štýlu pri snímaní videa pomocou produktov Nikon a zároveň poskytuje výhodu, že umožňuje využívať nahrávanie vo formáte RAW, ktoré bude onedlho sprístupnené, vďaka čomu predstavuje investíciu do budúcnosti.“

Pokročilú súpravu Nikon Z 6 pre video je možné teraz si predbežne objednať, predaj sa začne 16. septembra 2019. Cena pre Nikon Store je 2 819 eur.

OBSAH SÚPRAVY

Telo fotoaparátu Nikon Z 6: 24,5 Mpx, ISO 100 – 51 200, video s rozlíšením 4K získaným zo zdrojového rozlíšenia 6K s full-pixel readout, až 120 snímok za sekundu v rozlíšení FHD, 10-bitový protokol N-Log a výstup časového kódu, 8-bitový interný záznam s rýchlosťou až 144 Mb/s, funkcia spomaleného záznamu a snímanie v časozbernom režime priamo vo fotoaparáte.
Bajonetový adaptér Nikon FTZ: umožňuje používať objektívy NIKKOR s bajonetom Nikon F bez straty kvality vrátane širokej palety kinematografických objektívov.
Atomos Ninja V: flexibilné monitorovanie a záznam vo formátoch ProRes a DNxHR pripravených na úpravy.
Klietka na fotoaparát SmallRig s rýchloupínaním: vstavaný rýchloupínací systém kompatibilný s príslušenstvom Manfrotto umožňuje pripevniť fotoaparát za niekoľko sekúnd na statív alebo monopod.
Batérie Nikon EN-EL15b: dve nabíjateľné lítium-iónové batérie, ktoré zaisťujú, že budete vždy pripravení na filmovanie ďalšej scény.
Krútený flexibilný kábel HDMI: podporuje vysokorýchlostné rozhranie HDMI 2.0 pre záznamy s rozlíšením 4Kp60 ProRes a RAW a vysokou frekvenciou snímania.
Batérie s kapacitou 5 200 mAh: dve batérie a rýchlonabíjačka zaistia napájanie monitoru/rekordéru Atomos aj počas toho najdlhšieho snímania.
Rukoväť SmallRig pre klietku na fotoaparát: horná rukoväť, ktorá umožňuje jednoduché sledovanie objektu fotoaparátom.
SmallRig Magic Arm: upevnite monitor/rekordér Atomos Ninja V na klietku na fotoaparát pomocou svorky Magic Arm.