Vybrali sme pre vás tipy na zariadenia, ktoré vám pomôžu pracovať z domu.

Niektorí vedia, čo práca z domu „home office“ alebo skrátka „homáč“ prináša a niekedy ho využívajú. Niektoré veci sú však trochu iné, nehovoriac o režime a možnosti pracovať doma ak máte deti, ale najmä po hardvérovej stránke.

Odrazu to bude tlačiareň alebo jej skener, čo vám bude chýbať. Možno to budú slúchadlá, s ktorými sa bude dať telefonovať cez Skype alebo iný komunikačný nástroj a doteraz ho nebolo treba. Všetko vo vašej firme alebo zasadačke bolo.

Netreba investovať horibilnú sumu a vytvárať si doma super konferenčné riešenie. Ako získať užitočné veci za dobrú cenu, nájdete v našich tipoch nižšie.

Notebooky

Chápeme, že mnohí vystačili s pracovným počítačom a doma okrem tabletu a smartfónu nemali potrebu používať iné zariadenie. Notebook nie je nikdy na zahodenie, o to viac ak sú ceny modelov znížené.

Na stránke ASBIS SK nájdete notebooky od ASUSu, ktoré majú od 16. 3. 2020 zníženú cenu. Špeciálne cenové tipy má aj stránka WESTECH, kde nájdete rôzne značky notebookov s nižšou cenovkou. Do pozornosti dávame tieto tipy:

Lenovo S145-15IWL

lenovo s145

Cenová bomba. Faktom je, že ide o základný model s HD rozlíšením. Na nenáročné používanie webu a kancelárskych programov je ideálny. Vhodný na Skype, chatovanie aj menej náročnú prácu. Ideálne pre študenta alebo starých rodičov. Vďaka SSD disk je dostatočne rýchly a v tele je aj 1 TB pevný disk na vaše dáta.

Cena: 528 EUR

ASUS 15 X509FJ-EJ114T

asus ntb

Vo veľkosti s 15,6“ Full HD displejom a numerickou klávesnicou je to ideálny stroj aj na prácu s Excelom a číslami. Ide o všestranný multimediálny notebook, ktorý využijete kedykoľvek. Na filmy, na úpravu fotiek alebo si na ňom zahráte nejakú staršiu hru.

Cena: 669 EUR

ASUS Zenbook UX433FAC-A5132T

asus ntb

Toto je stroj, ktorý je určený na prácu kdekoľvek. So 14“ displejom a extra tenkom dizajne ho môžete ľahko nosiť so sebou a pracovať vo vlaku, lietadle alebo v kaviarňach.

Cena: 929 EUR

HP 15-dw0000nc

asus ntb

Toto je cenový tip od HP. 15,6“ displej s Full HD rozlíšením. Podsvietená klávesnica s numerickým blokom. Pomalší procesor nebude na škodu. Za dobrú cenu máte stroj na kancelársku prácu, prácu s fotkami aj pozeranie filmov.

Cena: 564,65 EUR

Slúchadlá

Logitech Stereo Headset H340

logitech headset

Klasický headset na komunikáciu cez Skype, Microsoft Teams alebo hociktorú chatovaciu aplikáciu s podporou hovorov. Používa vlastný mikrofón a pripája sa cez USB rozhranie.

Vhodný nielen pre klasické počítače ale spoľahlivý prenos zvuku aj pre notebooky. Najmä v prostredí, kde nemáte okolo seba celkom ticho. Do domácnosti ideálne.

Cena: 34,99 EUR

Tlačiarne

Dobrá vec ak ju máte a nemusí to byť obrovské zariadenie na vlastných kolieskach. Máme pre vás tipy na atramentovú aj laserovú tlačiareň. V dobe, kedy sa už nemusíte obávať zasychania atramentu, odporúčame zvážiť atramentové zariadenie.

HP DeskJet 2130 All-in-One

Tlačiareň, skener a kopírka v jednom. Ideálne pre tých, čo sa nakoniec rozhodnú kúpiť vlastnú tlačiareň, no nepotrebujú na nej tlačiť desiatky dokumentov denne. Je vhodná na tlač do 100 strán mesačne. Rýchlosť 20 str. / min. bude postačovať.

Cena: 72,32 EUR

BROTHER HL-1110E

brother printer

Na tlač faktúr alebo dokumentov sa hodí aj táto laserová tlačiareň. Nemá skener a dá sa na nej iba tlačiť. Výhodou je ale nízka cena a malé rozmery. Pripája sa cez USB port.

Cena: 73,64 EUR

Klávesnice a myši

Doma či v kancelárii mnohí používajú s notebookom monitor a samostatnú klávesnicu. Až na výnimky používame takmer všetci s notebookom aj samostatnú myš, ak nie sme na cestách. Tu sú naše tipy.

Logitech Wireless Combo MK345

logitech mk345

Vhodné ak máte doma monitor a chcete si ho prepojiť s notebookom. Súprava bezdrôtovej klávesnice a myši je vhodná aj vtedy, ak si počítač prepojíte s TV. Batérie vydržia 1,5 roka. Ideálne aj na ovládanie multimédií cez samostatné klávesy. Vhodné ak si chcete na notebooku cez TV pozrieť filmy a mať pohodlnejšie ovládanie.

Cena: 45,40 EUR

Canyon CNS-HKBW2-SK

canyon keyboard

Cenový tip na samostatnú bezdrôtovú klávesnicu bez myši. Štíhly dizajn a výška klávesov podobne ako pri notebookoch. Výdrž batérie je až 24 mesiacov.

Cena: 14,99 EUR

Canyon CNE-CMSW05B

canyon mouse

Samostatná bezdrôtová myš. Extra dobrá cena, rozlíšenie až 1600 dpi, takže je vhodná aj na prácu so 4K monitorom alebo TV. Extra dobrá cena a ergonomické tvarovanie.

Cena: 6,99 EUR

Monitory

HP 24fw

hp monitor

Monitor s 24“ uhlopriečkou a antireflexným povrchom. Pripojenie je cez VGA aj HDMI. Rozlíšenie displeja je Full HD.

Cena: 131,94 EUR

ASUS VA249HE

asus monitor

So svietivosťou 250 cd/m2, čo je o 50 menej ako pri modeli od HP a rovnakým rozlíšením. Výhodou je trojročná záruka a extra nízka cena. Pripojenie je cez VGA alebo HDMI.

Cena: 97 EUR

Nezabudnite

Na to, aby ste si rozšírili pracovné pohodlie v domácnosti budete potrebovať ešte nejaké detaily. Medzi inými nezabudnite na prepojovací HDMI kábel, napríklad Gembird kábel HDMI High speed.

hdmi

Cena je 9,30 EUR a máte 10 m kábel, vhodný na prepojenie s monitorom alebo TV. Kúpiť sa dá aj kratší, tento je ale univerzálnejší, najmä na budúce využitie nielen s monitorom ale aj TV.

Prečítajte si aj:

Život v dobe koronavírusu: Ako vydržať doma a nezblázniť sa

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.