Spoločnosť Acer usporiadala stretnutie, na ktorom hodnotila rok 2023. Stretnutie sa síce konalo v Prahe, ale Slovensko na prezentácii evidentne dominovalo.

Nová kolobežka od firmy acer
Nová kolobežka od firmy Acer

Acer predal oveľa viac notebookov na našom trhu a pomohol k tomu projekt Digitálny žiak. V rámci neho síce zo začiatku bolo vidieť detské choroby, ale neskôr sa situácia vyjasnila a notebookov s cenou okolo 350 eur sa u nás predalo oveľa viac ako v minulosti. Či a ako sa to prejaví na slovenskom trhu v roku 2024 teraz nie je jasné, podľa vyjadrenia nových zástupcov MIRRI bude tento projekt ďalej pokračovať, ale v modifikovanej podobe. Okrem hardvéru musí mať skupina ľudí, na ktorých má tento projekt smerovať, možnosť aj pripojenia na internet, a to sa v minulosti neriešilo.

V portfóliu firmy Acer okrem tradičného pribudli aj kolobežky a ďalšie zariadenia. Acer je pritom schopný kolobežky nielen predávať, ale ich aj odborne servisovať, a to v špeciálnom stredisku v Brne. Dokonca sa tu servisujú kolobežky iných značiek. Mimochodom, kolobežky Acer série 3 stále používame a ide o mimoriadne podarený výrobok. Ako sme si vyskúšali, poradí si aj so snehom, dá sa ľahko prenášať napr. vo vlaku a je to univerzálny dopravný prostriedok do väčšieho mesta.

Acer ES Scooter3Zdroj: TOUCHIT.sk
Acer ES Scooter3

Acer bude ďalej pokračovať v rozširovaní sortimentu, nedávno ohlásili napr. solárne panely a podobné zariadenia. Situáciu budeme ďalej sledovať.

Zdroje: vlastné, Acer

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.