Na milánskom týždni dizajnu predstavila spoločnosť TCL výstavu „ELEMENTS – TCL Green Horizon“. Okrem toho majú návštevníci možnosť nahliadnuť do produktového radu TCL Europe pre rok 2023.

Výstava „ELEMENTS – TCL Green Horizon“ ukazuje, že príroda vždy bola a stále je najväčším zdrojom inšpirácie, kreativity, inovácií a technológií. TCL pripravila pre návštevníkov štyri sekcie s tematikou živlov, z ktorých každá je navrhnutá tak, aby vyvolala jedinečný pocit spojený s prírodnými živlami.

V tejto budove sa konala tlačiovka TCLZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
V tejto budove sa konala tlačovka TCL

Prehliadka začala na nádvorí expozície, kde je vyobrazený živel Zeme. Privítala nás socha TCLGreen, ktorá symbolizuje rast a zhodnotenie zdrojov planéty. Cesta potom vedie do vnútra, do živlu Vody, ktorý prináša pocit spojenia a predstavuje zbiehajúce sa prúdy myšlienok. Stúpanie po schodisku odhaľuje zážitok Ohňa. Oheň ako symbol civilizácie predstavuje ducha inovácie, ktorý je v DNA spoločnosti TCL. A nakoniec, stretnutie so Vzduchom predstavuje esenciu plynutia a pokoja prostredníctvom inštalácie drapérií. Pri opúšťaní prehliadky sme získali pocit kruhu, ktorý sa uzatvára v harmónii so živlami planéty.

Prezentácia spoločnosti TCL na milánskom týždni dizajnu predstavuje míľnik na ceste TCL za šetrným prístupom k životnému prostrediu. V jej čele stojí kampaň TCLGreen. Keď bola 10. septembra 2022 v talianskom Roseto Degli Abruzzi prvýkrát spustená iniciatíva TCLGreen, spolupracovala spoločnosť TCL s umelcom Kevinom Chu, členom Kráľovského inštitútu britských architektov, na vytvorení sochy TCLGreen, ktorá stelesňovala ducha tejto iniciatívy.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Socha TCL Green z dosiek plošných spojov

Socha je inšpirovaná steblami trávy a bola vytvorená z viac než 1000 kusov vyrazených dosiek plošných spojov. Tie dodala spoločnosť TCL, s cieľom upozorniť verejnosť na problémy spojené s recykláciou elektronických výrobkov. Iniciatíva TCLGreen a kreatívna vízia boli zachytené v spolupráci so spoločnosťou Warner Bros Discovery. Teraz TCLGreen odovzdala svoje posolstvo na milánskom týždni dizajnu, aby inšpirovala návštevníkov na ich ceste k udržateľnému životnému štýlu.

Videli sme aj produktový rad TCL Europe pre rok 2023, vrátane nových televízorov Mini LED a QLED Smart TV, ďalej domácich spotrebičov a nových koncepčných zariadení.

Jeden z prototypov na výstave TCL - Tally Table je vlastne televízor zabudovaný do stolíkaZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Jeden z prototypov na výstave TCL – Tally Table je vlastne televízor zabudovaný do stolíka

Tento nový produktový rad je príkladom úsilia TCL v oblasti udržateľnosti. TCL taktiež zdokonaľuje svoje obaly, ktoré sú významným zdrojom odpadu, a nahrádza ich ľahkými, obnoviteľnými a netoxickými alternatívami, ako sú vzduchový valec a kraftový papier. A vďaka zmenšeniu veľkosti a hmotnosti obalov pomáhajú znižovať emisie skleníkových plynov vznikajúcich pri preprave. Použitie jednoduchších a menej farebných vzorov obalov a farieb na báze vody a sójového oleja znižuje používanie agresívnych tlačiarenských chemikálií.

TCL predstavilo aj nový prototyp soundbaruZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
TCL predstavilo aj nový prototyp soundbaru

TCL Technology investovala do ochrany životného prostredia celkom 1,04 miliardy USD. Ďalej ušetrila 229,53 miliónov ton vody a množstvo recyklovaných vodných zdrojov dosiahlo 54,64 miliónov ton. Okrem toho dosiahlo množstvo recyklovaného odpadu 81 865 ton.

Spoločnosť TCL sa navyše zaväzuje do roku 2025:

  • Znížiť emisie skleníkových plynov o 18 %
  • Znížiť spotrebu vody o 27 %
  • Znížiť spotrebu energie o 13 %
  • Znížiť spotrebu zemného plynu o 70 %
  • Znížiť spotrebu EPS o 10 %

Zdroje: vlastné, TCL

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.