Philip Morris International (PMI) už zajtra predstaví svoj pohľad na Svetový deň bez tabaku. Ten by mal byť podľa spoločnosti označovaný ako “Svetový deň bez fajčenia.”

PMI preto prichádza s informačnou kampaňou, v ktorej zdôrazňuje, že ľudia, ktorí fajčia, by mali mať možnosť dozvedieť sa o existencii bezdymových alternatívach k cigaretám.

Je zrejmé, že napriek známym zdravotným rizikám súvisiacim s fajčením, mnohí ľudia fajčia naďalej. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) predpovedá, že v roku 2025 bude fajčiť viac ako 1 miliarda ľudí, približne rovnako ako dnes. Ich najlepším rozhodnutím by bolo skončiť – ale mnohí tak nespravia. Z toho vyplýva, že títo muži a ženy by mali mať prístup a informácie o menej škodlivých alternatívach cigariet.

Prečo by im v tom mal niekto brániť?

PMI touto otázkou vyzýva k dodatočnému a odvážnemu prístupu k verejnému zdraviu. „WHO má ideálne postavenie a prostriedky na to, aby viedla ľudí, ktorí by naďalej fajčili, k prechodu od
cigariet na bezdymové alternatívy. Politika, ktorá informuje ľudí o týchto alternatívach – čiže aj Svetový deň bez tabaku – by znížila prítomnosť fajčenia v omnoho väčšej miere a oveľa rýchlejšie ako samotný súčasný súbor opatrení na kontrolu tabaku,” povedal André Calantzopoulos, výkonný riaditeľ PMI. „Ľudia, ktorí fajčia, majú právo na zmysluplný plán, ktorý plne zohľadňuje lepšie alternatívy k cigaretám. Z nášho hľadiska sme odhodlaní budovať budúcnosť bez dymu prostredníctvom inovácií, ktoré stoja na vedeckých základoch a ktoré zodpovedajú potrebám spotrebiteľov.“

Spoločnosť PMI len doteraz investovala 4,5 miliardy USD na podporu tímu popredných 400 vedcov, inžinierov a technikov, ktorí sa venujú tvorbe a testovaniu bezdymových výrobkov. Práve tie ponúkajú omnoho lepšiu voľbu pre milióny dospelých fajčiarov, ktorí by inak naďalej fajčili. Viac ako 5 miliónov fajčiarov na celom svete sa úplne vzdalo cigariet a prešlo na bezdymový tabakový výrobok od PMI, IQOS. Denne naň prejde až 10 000 dospelých fajčiarov. A PMI nie je jedinou spoločnosťou, ktorá vidí túto inováciu ako dôležitý krok pre 1 miliardu fajčiarov na celom svete – tabakový priemysel vo všeobecnosti začína podnikať kroky pre zlepšenie zdravia fajčiarov.

„Našou krátkodobou ambíciou je, aby každý tretí spotrebiteľ, čo predstavuje až 40 miliónov mužov a žien, ktorí fajčia, prešiel do roku 2025 na lepšie alternatívy. Chceme sa dostať do stavu, v ktorom úplne prestaneme predávať cigarety. Potrebujeme však podporu vlád a komunity verejného zdravia, aby tomu mohlo dôjsť v čo najkratšom čase. Myslím si, že namiesto toho, aby sme označovali jeden deň v roku ako Svetový deň bez tabaku, by sme mali každý deň propagovať ako Svetový deň bez fajčenia,” uviedol Calantzopoulos.

Viac o elektronických cigaretách IQOS

Recenzia IQOS: Menej rizikovejšie fajčenie je tu!

Značky: