Sprej je stylingový produkt, ktorý dokáže zmeniť vzhľad vašich vlasov.

Vlasy sa stanú zdravšími, žiarivejšími a atraktívnejšími. Sprej sa aplikuje na mokré aj suché vlasy, závisí od účelu jeho použitia. Profesionálne prípravky zvyčajne fungujú lepšie ako tie, ktoré sa bežne predávajú. Konečný výsledok závisí od kvality silikónov a olejov obsiahnutých v spreji a od  kvality vlasov.

Kvalitný sprej na vlasy má niekoľko dôležitých funkcií:

  • pôsobí okamžite – vlasy sú hneď po aplikácii jemnejšie, lepšie a bez problémov sa dajú rozčesať od korienkov ku končekom;
  • nezaťažuje vlasy a nevyžaduje oplachovanie – vlasy zostávajú ľahké a čisté;
  • dodáva lesk a hydratuje;
  • má príjemnú nenápadnú vôňu;
  • ľahko sa rozprašuje;

Spreje na vlasy majú rôzne účinky. Napríklad sprej na suché vlasy ich vyživuje a zvlhčuje. Sprej na poškodené vlasy ich obnovuje a ochraňuje. V závislosti od účelu sa sprej používa rôznymi spôsobmi. Napríklad regeneračné a ochranné spreje sa nanášajú na čisté a vlhké vlasy po celej dĺžke a vo vzdialenosti asi 15 – 20 cm od hlavy. Existujú spreje, ktoré sa nanášajú priamo na suché vlasy. Ich úlohou je dodať vlasom lesk a hladkosť. Ošetrujúci sprej na vlasy nevyžaduje oplachovanie a vydrží na vlasoch po celý deň. Sprej na vlasy musí obsahovať liečivé zložky prírodného pôvodu, ktoré dodajú vlasom živiny a majú pozitívny vplyv na ich kvalitu.

Napríklad rastlinné oleje z rakytníka, arganu, makadame, olív, jojoby môžu byť súčasťou zloženia účinného ošetrujúceho vlasového spreja, ktorý hĺbkovo vyživuje a posilňuje vlasy, podporuje ich rast a robí ich hladkými a hodvábnymi. Sprej môže tiež obsahovať hydrolyzované proteíny z pšenice, hodvábu alebo mlieka na posilnenie poškodených vlasov po celej ich dĺžke. Najčastejšie sa spreje používajú na ľahké česanie. Vyhladzujú vlasy, dodajú im zdravý lesk, znižujú elektrizovanie, uľahčujú rozčesávanie a výrazne šetria Váš čas. Obsahujú pomocné zložky ako prírodné oleje, bielkoviny, vitamíny a pod. Oleje dodávajú lesk a pružnosť, obnovujú suché a hrubé vlasy a poskytujú UV ochranu, zatiaľ čo silikóny pomáhajú oleju preniknúť hlboko do vlasov.

Najlepšie spreje na česanie vlasov:

  1. Estel AIREX
  2. Loreal Professionel Mythic Oil
  3. Spray Ultra Hair System
  4. Loreal Professionnel Liss Unlimited
  5. Kerastase Macadamia Healing Oil Treatment
  6. Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick
  7. Nexxt Professional Smooth & Soft Spray
  8. Natura Siberica
  9. Estel Beauty Hair Lab Aurum
  10. Matrix Biolage Keratindose Pro Keratin Renewal Spray

Značky: