Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Šetrí čas, peniaze a čím ďalej viac ľudí si bez nej nedokáže predstaviť domácnosť. Reč je o sušičke bielizne. Na túto tému ste v živote určite počuli pár mýtov, ktoré si postupne rozoberieme a prípadne vyvrátime. Navyše nám, vzhľadom k začínajúcej jeseni a následnej zime, končí obdobie, kedy bielizeň rozvešaná na šnúrach uschla za chvíľu na slniečku. Ak uvažujete o jej kúpe, nie je lepšie obdobie ako práve teraz.

Najčastejšie mýty

Všeobecne najrozšírenejšou obavou je strach z poškodeného oblečenia počas sušiaceho cyklu. Na trhu sú už našťastie dostupné špeciálne sušičky s tepelným čerpadlom, ktoré udržuje nízku teplotu sušenia a so správnym programom výrazne znižuje pravdepodobnosť zničenia materiálu. Ak ste navyše alergik, oplatí sa vám zaobstarať si sušičku so špeciálnym programom pre alergikov, ktorý odstraňuje z oblečenia všetky alergény.

Ďalším mýtom býva údajné plytvanie elektrickou energiou, ktoré by viedlo ku vysokej finančnej nákladovosti. Výberom správneho modelu môžete do budúcnosti veľmi ušetriť. Základným pravidlom je vyberať sušičku v triede A. Čím viac „plusiek“ navyše, tým lepšie. Ak sa bojíte plytvania, nechcete strácať čas a vyžadujete pre svoju bielizeň najlepšiu šetrnú starostlivosť, stavte na novú LG sušičku s technológiou DUAL Inverter Heat Pump s energetickou účinnosťou A+++ (-10%). Svojich vynikajúcich výsledkov v oblasti rýchleho a výkonného sušenia dosahuje práve vďaka novej generácii duálneho invertorového tepelného čerpadla, ktoré dokáže vďaka dvom valcom v kompresore pracovať veľmi efektívne.

Medzi ďalšie obavy, prečo si sušičku nezaobstarať, patrí častá údržba a zložitá inštalácia. To však s príchodom kondenzačných sušičiek na trh už dávno neplatí. Nová sušička od LG navyše disponuje unikátnym samočistiacim kondenzátorom, vďaka ktorému takmer odpadá náročné manuálne čistenie. Preplach samotného kondenzátora je totiž zaistený silným prúdom z troch trysiek, ktoré dôkladne vyčistí celú plochu aj od najjemnejšieho textilného prachu.

Správna technika sušenia

Ak však nepoznáte osvedčené tipy a triky v oblasti sušenia, ani s najlepšou sušičkou nedosiahnete želaný výsledok. V prvom rade čítajte na svojej bielizni ceduľky. Podľa symbolov spoznáte, či a s akou intenzitou môžete vašu bielizeň sušiť. Existuje napríklad materiál, ktorý sa do sušičiek neodporúča vôbec. Dajte tiež pozor, aby ste sušili rovnaké či podobné materiály spolu. To väčšinou nie je problém, pretože proces triedenia začína už u samotného prania.

Ak nemáte chuť bielizeň žehliť, postačí správne zvolený program a kvalitná sušička. Pred umiestnením bielizne do bubna najprv bielizeň čo najlepšie vyžmýkajte. Platí tiež pravidlo – čím menej kusov oblečenia je vo vnútri bubna, tým lepší bude výsledný efekt vyžehlenia. Pre intenzívnu a sviežu vôňu bielizne možno pridať do sušičky špeciálne osviežovače.

Moderné vychytávky

Spoločnosť LG navyše ponúka možnosť prepojiť chytré domáce spotrebiče s aplikáciou LG Smart ThinQ, ktorú stiahnete do svojho smartfónu. Vy potom budete môcť napríklad zapnúť sušičku pomocou telefónu či obdržať notifikáciu o dosušení. Nespornou výhodou, ktorou disponuje nová sušička je tiež držiak na sušenie alebo možnosť otočenia dvierok. Keď si zhrnieme všetky spomínané výhody, dostaneme jasné stanovisko. Sušičku jednoducho musíte mať.

Značky: