Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pred objednávky v USA začali 1. novembra 2018 nasledujúc Európou v januári 2019 po úspešnom predstavení SXFI Amo v Singapure

Spoločnosť Creative oznámila prijímanie pred objednávok na nový SXFI Amp v rámci USA, nasledujúc Európou v januári 2019 po úspešnom uvedení svojej Super X-Fi slúchadlovej holografie v Singapure. SXFI Amp je prvým manifestom technológie Super X-Fi, ocenenou ako Best of CES 2018 (AVS Forum). Nový SXFI Amp zaznamenal rekordný úspech hneď po svojom uvedení s veľmi vysokým počtom spokojných zákazníkov s viac 99%.  SXFI Amp spája technológiu Super X-Fi s prvotriednym vysokovýkonným slúchadlovým zosilňovačom USB adaptéra dongle.

‚‚Sme ohromení ohlasom spojeného s uvedením Super X-Fi. Tisíce ľudí v priebehu niekoľkých týždňov získalo svoj SXFI Amp. Získali sme pozitívnu odozvu od značnej skupiny náhodných zákazníkov z rôznych sfér zmieňujúc sa, že zažili zimomriavky počúvajúc Super X-Fi, zatiaľ čo ďalší ostali prekvapení , že dokonca aj mono hudobné skladby zneli ako „živý“ koncert‘‘ povedal Darran Nathan, obchodný riaditeľ Super X-Fi.

„Sme hrdí na fakt, že viac ako 99% zákazníkov cítia so SXFI Amp veľkú spokojnosť! Toto ďaleko predbehlo moje očakávania. Úprimne, bol by som spokojný ak by sme dosiahli výsledky blížiace sa k 80%. Preto by sme chceli poďakovať všetkým našim zákazníkom za ich podporu. To je to, na čom náš tím pracoval tak ťažko. Aby bol zvuk vo vašich slúchadlách rovnako autentický ako skutočnosť, „ povedal Sim Wong Hoo, generálny riaditeľ spoločnosti Creative Technology a tvorca technológie Super X-Fi.

,,Čo sa týka zvyšného 1%, nevzdám sa. V súčasnosti už lepšie chápeme ich potreby a veríme, že dokážeme prispôsobiť technológiu Super X-Fi, aby sme vyhoveli rovnako im, pričom zachovávame jej čaro.“ „Toto je však iba začiatok cesty. Rovnako ako prechod z čierno-bielej televízie na farebnú, je mojím osobným cieľom umožniť každému užívateľovi slúchadiel na tejto planéte vychutnať si kúzlo Super X-Fi. Od CES 2018 v Las Vegas dostávame obrovské množstvo otázok ako v USA, tak na celom svete o jej dostupnosti a chystáme sa v súčasnosti urobiť túto prelomovú technológiu dostupnú v USA, nasledujúc Európou v januári 2019“, dodal Sim.Mnohí uznávaní tech kritici a bloggeri zostali ohromení SXFI Amp, pričom mnohí ju označili ako ‘Editor’s Choice’ a ďalšími najvyššími hodnoteniami:  ‚‚Či už počas hrania hier, pozerania filmov alebo počúvania hudby, môj audio zážitok bol vďaka zosilňovaču jednoznačne kvalitnejší. S každým zariadením priniesol realistický priestorový zvuk. Creative Super X-Fi Amp je začiatkom technológie slúchadlovej holografie, ktorá funguje naozaj dobre a je skutočne magická.‘‘– Trevor Tan, zástupca Tech editora, Straits Times, označujúc  SXFI Amp „Straits Times Tech Editor Choice“ v článku Zvuk budúcnosti.

‚‚Počúvanie niektorých hitov Michaela Jacksona ma vrátilo do časov mojej mladosti, keď som zavrel dvere a pustil si ich naplno na mojom hi-fi systéme. Zvuk filmov teraz znel oveľa lepšie, zatiaľ čo hudobné videá a záznamy z koncertov vo mne vyvolávali zimomriavky.‘‘- Paul Mah, South China Morning Post, v recenzii na Creative SXFI Amp s názvom: Úžasný zvuk, ktorý zmení zvuk vašich slúchadiel.

‚‚Singapurská spoločnosť, ktorá si vybudovala meno v oblasti digitálneho audia dávno pred ostatnými, hovorí o technológii ako o zázraku. Po viac ako týždňovom testovaní môžem prehlásiť, že je to naozaj pravda. Zvuk je skutočne pôsobivý…“– Alfred Siew, redaktor z TechGoond, článok: Creative prináša kúzlo vo svojom prelomovom zosilňovači SXFI, udeľujúc SXFI Amp Editor’s Choice Award.

‚‚Otázkou je: Splní SXFI Amp čo sľubuje? Musím priznať, že áno. Keď je zapnutý, zvuk sa rozširuje smerom von, rovnako ako čo by ste počuli v domácom kine.‘‘– Aloysius Low, CNET, v článku: „Kreatívny SXFI Amp je konečne tu, Creative technológia holografie je skutočná – a čoskoro môže byť vaša.“

„S technológiou SXFI nebudete už nikdy počúvať zvuk ako doteraz.“ Sherwin Loh, GeekCulture, z článku „Geek Review: Creative SXFI AMP“, nominujúc ho na Editor’s Choice Award.

Osobnosť televíznej singapurskej obrazovky Darren Lim, si tiež zakúpil SXFI Amp. Jeho spontánna reakcia po vypočutí Super X-Fi bola nasledovná: ‚‚Spomínam si, že som sledoval YouTube a myslím, že to bol pán Sim, ktorý povedal, že ide o ekvivalent prechodu od čierno-bielej televízie k farebnej. Myslím, že vôbec nepreháňal…Prvýkrát keď som to videl online som si pomyslel, že cena $219 je veľmi nízka a mal som trochu pochybnosti. Pretože ak sa to prirovnáva z prechodu na farebnú televíziu ide o obrovský krok vpred. Takže by som očakával, že to bude oveľa viac. Za takú cenu je dostupná všetkým a ak si ju nezadovážite, ukracujete sami seba.“ Celý rozhovor si prečítate tu:

Mark Henninger (AVS Forum editor, Najväčšie fórum pre nadšencov zvuku na svete) povedal na adresu Super X-Fi po vypočutí na CEDIA 2018 v San Diegu: ‚‚Počul som videohry a ten zvuk bol niečo šialené.‘‘ Viac recenzií nájdete tu .

Ako Super X-Fi funguje

Predstavte si počúvanie zvuku prostredníctvom systému viacerých reproduktorov v divadle a možnosť znovu obnoviť tento zážitok, tú istú hĺbku, detail, zvukovú stopu, trojrozmernosť,  príťažlivosť a jeho autentickosť a omnoho viac. Je to ako kúzlo 3D holografie, ale v audiu a pre slúchadlá.

Využitím špičkovej technológie presnosti, ktorá mapuje akustiku audio systému premietajúceho zvuk do ľudského ucha v trojrozmernom priestore, Super X-Fi citlivo transformuje tento súbor informácií do rovnako dych berúceho zvuku v slúchadlách.

Každý počujeme zvuk inak, závisiac od tvaru nášho ucha a štruktúry hlavy. Super X-Fi rovnako využíva umelú inteligenciu na zmapovanie tvaru ucha a hlavy jednotlivca a prostredníctvom zložitého algoritmu , Super X-Fi  vyhodnocuje informácie  o tvare hlavy  a uší s dynamikou používaných slúchadiel s cieľom vytvoriť zvukovú stopu.

Cena a dostupnosť• SXFI AMP stojí 149,99 USD bez doručenia a bude k dispozícii na pred objednávku v USA od 1. novembra 2018• SXFI Amp bude k dispozícii na predaj v Európe v januári 2019• Záujemcovia z Európy môžu robiť svoje rezervácie na stránke sxfi.com/amp-eu

Prví objednávatelia SXFI Amp v období jeho úvodného predstavenia dostanú pár certifikovaných slúchadiel Aurvana SE Super X-Fi v hodnote 69 USD. Táto ponuka bude k dispozícii počas obmedzeného obdobia a trvania zásob.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.