Začiatkom roka 2024 sa môže tento úspech zopakovať aj na globálnom trhu.

Xiaomi iba pred pár dňami predstavilo vlajkové novinky pre rok 2024, ktoré sa budú spočiatku predávať iba v Číne. Spoločnosť samozrejme nezabudla ani na globálny trh, avšak na ten modely Xiaomi 14 a 14 Pro dorazia až začiatkom roka 2024. Tieto telefóny sú však aj pre samotné Xiaomi prelomové. Ide totižto o prvé telefóny, ktoré súbežne s novým Androidom pod dlhých rokoch nebudú používať MIUI, ale zbrusu nový HyperOS, s ktorým má spoločnosť Xiaomi veľké plány

V tejto fáze sú teda dve čerstvé vlajkové novinky Xiaomi 14 a 14 Pro dostupné iba v Číne, kde už prebehol ich prvý predaj, a podľa vyjadrení spoločnosti, aj veľmi úspešný. Po prvej várke telefónov sa doslova zaprášilo. Portál GSMArena informuje, že trvalo iba štyri hodiny, kým sa všetky dostupné zásoby minuli a v prvých piatich minútach predaja bolo v porovnaní s uvedením série Xiaomi 13 vytvorených šesťkrát viac objednávok. 

Xiaomi síce neprezradilo presné množstvo predaných kusov, ale zdá sa, že so začiatkom predaja novej série Xiaomi 14 je spoločnosť spokojná. Pripomeňme si, že modely série Xiaomi sú prvé telefóny na svete, ktoré využívajú nový vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3. Zároveň sú aj prvými telefónmi so systémom HyperOS, ktorý postupne nahradí pomaly končiace MIUI. HyperOS má okrem smartfónov pokrývať aj oblasť automobilov, televízorov a nositeľných zariadení. Všetko dôležité o sérii Xiaomi 14 a HyperOS sa dočítate v článku nižšie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.