Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Plánovaný nástup vysielania vo formáte DVB-T2 privádza veľa domácností k myšlienke nákupu nového televízora. Pri jeho výbere v prvom rade pozeráme na parametre konkrétneho prístroja, no veľa zákazníkov je ochotných priplatiť si aj za zvýšenú istotu v podobe dodatočného poistenia alebo predĺženej záruky. Tieto služby však nie sú lacná záležitosť a aj preto niektorí výrobcovia ponúkajú zákazníkom nadštandardné podmienky.

Pomer vlastností a výška investície

Pomer vlastností a výška investície je, samozrejme, parameter, ktorý berú zákazníci do úvahy najčastejšie. A majú z čoho vyberať. Aktuálna ponuka televízorov na trhu zahŕňa cenovo veľmi atraktívne modely LCD alebo LED televízorov a  tiež špičkové modely OLED, ktoré ponúkajú obrazovo to najlepšie, čo je dnes dostupné. Ich cena počas posledného roka zásadne klesla a dostávajú sa tak do hľadáčika zákazníkov, ktorí by o nich pred časom ešte neuvažovali.

„Kvalitné obrazové vlastnosti sú, samozrejme, tým najdôležitejším, čo by mal od televízora zákazník vyžadovať. Do úvahy musí brať predovšetkým technológie, rozlíšenie displeja a tiež elektroniku, ktorá obraz spracováva. Tá je pre výsledný efekt rovnako dôležitá ako samotná obrazovka. Panasonic napríklad využíva technológiu prevzatú z profesionálnych hollywoodskych štúdií. Vzhľadom k tomu, že možnosti idú stále rýchlo dopredu, odporúčame vyberať vždy z najnovšej modelovej rady,“ hovorí Ondřej Machala, produktový manažér Panasonic.

Najnovšiu generáciu OLED televízorov renomovaných značiek si v uhlopriečke 55 palcov môžete kúpiť už za menej ako 2 000 eur. S ohľadom na investíciu plánovanú rádovo na 10 rokov to pre mnoho ľudí predstavuje zaujímavú alternatívu. Aj preto často zvažujú nadštandardné služby, ako napríklad istotu v podobe predĺženej záručnej doby. V závislosti na konkrétnom predajcovi vyjde trojročné predĺženie záruky televízora za 2000 eur rádovo na viac ako 300 eur, čo rozhodne nie je zanedbateľná suma.

„Dodatočné poistenie alebo predĺženie záruky nie je lacnou záležitosťou. Preto sme sa rozhodli dať zákazníkom možnosť zakúpiť si v časovo obmedzenej akcii vybrané modely televízorov so záručnou dobou 5 rokov bez navýšenia ceny. Táto akcia platí do 30. septembra tohto roka,“ dodáva Ondřej Machala.

Pri kúpe 55 „OLED 4K televízora Panasonic TX-55FZ800E v cene 2 100 eur s 5-ročnou zárukou ušetríte teraz rádovo 330 eur, ktoré by ste inak zaplatili navyše za predĺženie záruky.

Pokiaľ si do 30. septembra zakúpite 65″ OLED 4K televízor Panasonic TX-65FZ950E v cene 4 190 eur s 5-ročnou zárukou, môžete ušetriť približne 670 eur, ktoré by ste inak zaplatili navyše za predĺženie záruky.