Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Časopis Automotive News uverejnil zábery predĺženej verzie bestsellerového crossoveru Lexus RX s kabínou s tromi radmi sedadiel. Premiéra automobilu sa pravdepodobne uskutoční už na jesennom autosalóne Tokyo Motor Show, a do predaja sa má auto dostať začiatkom budúceho roka.

Na záberoch je  vidieť, že rozchod kolies ostal nezmenený a zväčšil sa iba zadný previs. Kvôli zväčšeniu priestoru pre sedadlá v treťom rade  je strecha predĺžená a zadné okno umiestnené zvislejšie.

Keďže Lexus si v USA zaregistroval obchodné značky RX 350L a RX 450hL, možno očakávať, že auto  v USA ponúknu s  3,5- litrovým motorom V6 a hybridným pohonom s celkovým výkonom 313 kW, rovnako ako v prípade štandardnej verzie.

Model Lexus RX je na Slovensku dostupný s dvomi verziami motorov. RX 450h má hybridný pohon s 3,5-litrovým motorom V6, ktorý zaručuje celkový výkon  313 kW, zrýchlenie z 0 na 100 km/h  za 7,7 s a maximálnu rýchlosť 200 km/h pri priemernej spotrebe paliva v zmiešanom cykle  sotva 5,3 l / 100 km.

RX 200t je vybavený 2,-litrovým preplňovaným 4-valcovým turbomotorom s premenným pracovným cyklom a výkonom 238 kW. Pri malom zaťažení pracuje v záujme zníženia paliva v Atkinsonovom cykle a keď je potrebný vyšší výkon, prepína do Ottovho cyklu.

Značky: