Bez čoho by ste v žiadnom prípade neodišli z domu? Väčšina ľudí by asi povedala: bez telefónu. V dnešnej dobe telefóny používame už takmer na všetko – sú naším diárom, mapou, fotoalbumom a peňaženkou v jednom.

Aj preto chceme, aby nám vydržali čo najdlhšie. Ich batérie sú však známe tým, že sa rýchlo opotrebujú a časom strácajú kapacitu. Zistite, ako sa starať o telefón tak, aby vám poslúžil čo najdlhšie vďaka článku zo série rozhovorov, ktoré prináša prémiové palivo Shell V-Power. 

Vyhýbajte sa extrémom

Je bežné nechávať si mobil na nabíjačke aj celý deň, prípadne ísť z oslavy v noci domov s úplne vyšťavenou batériou. Pre jej kondíciu by ste sa však mali vyhýbať podobným výkyvom. Dáme vám dobré odporúčanie z našej skúsenosti: Najlepšie je nabíjať mobil každý deň približne v ten istý čas. A držať ju  v rozmedzí od 10 do 80 % úrovne nabitia. Tak vám baterka vydrží najdlhšie. Pre priebežné dopĺňanie energie radíme zadovážiť si externú alebo bezdrôtovú nabíjačku. Tie môžete s výhodou využiť aj bez prístupu k elektrickej sieti.

Vybitá batéria? Noste so sebou powerbanku a pravidelne nabíjajte smartfón v rovnakom čase

Použite originálne príslušenstvo

Základ správnej starostlivosti o baterku? Používajte nabíjačku s káblom od originálneho výrobcu, ktorú ste k telefónu dostali. Radšej sa vyhnite lacným nabíjačkám od neznámych výrobcov, ktoré sa dnes dajú kúpiť aj v obchode s oblečením. Pri nich totiž neviete, či obsahujú správne ochranné mechanizmy, napríklad proti kolísaniu napätia. Snaha ušetriť vás tak môže v konečnom dôsledku stáť oveľa viac peňazí, ktoré budete musieť investovať do nového telefónu.

Záleží vám na tom, aby vaše veci vydržali čo najdlhšie? Správnou starostlivosťou dokážete prispieť aj k predĺženiu životnosti motora vášho auta. Prémiové palivá Shell V-Power sú obohatené aditívami so silnými čistiacimi zložkami, ktoré napomáhajú udržiavať čistotu kľúčových komponentov palivového systému a chránia ich pred usadeninami znižujúcimi výkon. Aditíva v palivách, ktoré Shell vyvíja vo svojich vlastných laboratóriách, navyše prispievajú k zlepšeniu čistoty motora odstraňovaním už vzniknutých usadenín. Viac sa o účinkoch prémiových palív Shell V-Power.
Zdroj: TOUCHIT.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.