Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po uvedení novej vlajkovej lode, smartfónu Xperia XZ Premium na tohtoročnom podujatí Mobile World Congress, spoločnosť  Sony Mobile Communications oznámila, že od 15. mája 2017 bude možné si tento smartfón predobjednať.

Objednávky prijaté pred 1. júnom 2017 získajú zadarmo jeden pár bezdrôtových slúchadiel Sony h.ear on Wireless NC (MDR-100ABN) v hodnote 300€.

Xperia XZ Premium prináša doteraz najsofistikovanejšie Sony technológie pre smartfóny. Úplne nový fotoaparát Motion Eye™ je tak vyspelý, že zachytáva pohyb, ktorý nevidí ani ľudské oko v super spomalenom zábere video záznamu, ktorý urobí 960 snímok za sekundu, zatiaľ čo skvelý 4K HDR displej zobrazí obsah v úžasných farbách, kontraste a ostrosti. Očarujúci hladký dizajn tela je puzdrom pre 5.5-palcovú obrazovku, super rýchly procesor a celý rad ďalších inteligentných vlastností.

Pri objednávke Xperia XZ Premium s mesačným programom od Slovak Telekomu dostanú všetci zákazníci zadarmo pár slúchadiel Sony h.ear on Wireless NC (MDR-100ABN) v hodnote 300€. Tieto elegantné, štýlové a farebné slúchadlá naplno využívajú technológie smartfónu Xperia XZ Premium, ako je zvuk vo vysokom rozlíšení a digitálne odbúravanie hluku, ktoré vám sprostredkujú hlboké basy a krištáľovo čistý zvuk, nech ste so svojím smartfónom kdekoľvek.

 

Spoločnosť Sony uvádza svetovo prvý Super slow motion film nasnímaný na smartfón

Spoločnosť Sony Mobile predstavuje svetovo prvý Super slow motion krátky film, ktorý bol natočený celý na smartfón. Film, ktorý režíroval oceňovaný filmový režisér Chris Cairns, obsahuje scény, ktoré natočilo 120 amatérskych filmárov z 21 krajín. Každá scéna bola zachytená inovatívnym fotoaparátom Motion Eye, ktorý sa nachádza v novej Xperia XZ Premium a dokáže zachytiť okamihy, ktoré nedokáže vidieť ani ľudské oko, a to vďaka svojmu unikátnemu Super slow motion zachytávaniu videí.

Film, ktorý bol natočený na polostrove Tróia (Lisabon), obsahuje jedinečné scény zachytené s neuveriteľnou rýchlosťou až 960 snímok za sekundu (fps), pričom prehrávanie bolo štyrikrát pomalšie než na akomkoľvek inom smartfóne. Nové video vtiahne divákov do jedinečného sveta super spomaleného pohybu, vďaka čomu je krásne dramatické a odkrýva aj zložité detaily, ktoré nie je možné zachytiť voľným okom. Celý krátky film si môžete pozrieť tu.

Filmový režisér Chris Cairns povedal: “Bolo pre mňa potešením zapojiť sa do predstavenia Xperia XZ Premium. Spoločnosť Sony ma oslovila a požiadala ma, aby som vytvoril niekoľko scén, ktoré by pri snímaní Super slow motion vyzerali úžasne. Bolo to naozaj vzrušujúce, že môžem použiť smartfón, ktorý dokáže zachytiť 960 snímok za sekundu. Je úžasné mať niečo takéto vo vrecku, hlavne keď viete, že s týmto telefónom zachytíte aj to, čo nedokážete zachytiť ani voľným okom. Je skvelé mať túto možnosť práve vo chvíli, keď sa niektorí z vašich priateľov rozhodne urobiť salto alebo skočiť do bazéna.”

Fotoaparát Motion Eye v sebe zahŕňa rozsiahle know-how spoločnosti Sony, ktoré sa zvyčajne nachádza v kompaktných fotoaparátoch. Xperia XZ Premium

je prvý smartfón s touto technológiou, ktorá používateľom umožňuje zachytiť senzačné videá z každodenných momentov nahrávaním v Super slow motion.

Medzi kľúčové prvky smartfónu Xperia XZ Premium patria:

  • 5-palcový 4K HDR displej,
  • nový fotoaparát Motion Eye so super spomaleným 960fps video záznamom, prediktívnym záznamom a 4K video nahrávaním,
  • Qualcomm Snapdragon 835, 64-bitová mobilná platforma,
  • 3230mAh batéria so Smart Stamina a adaptívnym nabíjaním Qnovo,
  • Type-C™ USB 3.1 nabíjanie,
  • dostupná v niekoľkých farebných variantoch; žiarivá chrómová (Luminous Chrome) a čierna farba morskej hlbočiny (Deepsea Black).

Značky: