Zamknutie štandardného prehliadača vo Windows 11 nebude tak kritické.

Na mysli máme pridelenie prehliadača Microsoft Edge ako predvolenú aplikáciu. V systéme Windows 11 sa totiž zmenil spôsob, akým sa bude dať zmeniť prehliadač a Microsoft viac vynucuje použitie jeho prehliadača. Informáciu o tom, ako to napraviť, priniesol web ghacks.net.

Prehliadač Brave prináša vo svojej najnovšej verzii 1.3 zmenu a to vyvolanie dialógového okna na zmenu prehliadača. Vy síce môžete zmeniť predvolenú aplikáciu podľa prípon, no po novom to bude prácnejšie. Téme sme sa venovali v tomto článku.

Predpokladáme, že s vynucovaním na použitie prehliadača Edge to nebude tak kritické a vývojári nájdu spôsob, ako si ten svoj obhájiť a zjednodušiť používateľom spôsob, ako si naozaj slobodne vybrať prehliadač.

Ako na to?

Ak používate Brave a nepomýlite ste sa v odkliknutí okna, ktoré presadzuje Edge, všetko je v poriadku a v zásade nemáte čo meniť. Ak ale chcete používať iný prehliadač a teraz najnovšie to môže byť podľa nášho príklad Brave, je tu problém.

Zadajte do riadka s adresou príkaz microsoft-edge://

browser option windows

Zobrazí sa dialógové okno na spustenie prehliadača pre tento príkaz a pointa je, že zároveň sa v tomto okne zobrazuje políčko na to, aby zostal vami vybraný prehliadač zapamätaný aj nabudúce.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.